Bursa Valiliğinden flaş güvenlik kararı

Bursa Valiliğinden flaş güvenlik kararı

Bursa'nın merkez Gürsu Belediye Başkanı Ak Partili Cüneyt Yıldız geçen mayıs ayında makamında zabıta memuru Fevzi B.'nin saldırısında öldü. Kestel Belediye Başkanı Ak Partili Yener Acar da iki hafta önce Çağdaş Y.'nin silahlı saldırısı sonucu bacağından yaralandı

Bu saldırılar üzerine Bursa Valiliği, 'Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 17 İlçe Belediye Başkanlıklarında Zorunlu Güvenlik Tedbirleri Alınmasına Dair' kararı yayınladı. Buna göre belediyelerdeki özel güvenlik görevlilerinin kimlik sorma, duyarlı kapıdan geçirme, bu kişilerin üstlerini detektörle arama, eşyaları X-Ray cihazından veya benzeri güvenlik sistemlerinden geçirme görevlerini yerine getirecek. Belediye binalarına iş ve işlemler için gelen kişilerin ruhsatlı silahlarının da alınarak emanet dolaplarına konulması talep edildi.

Bu tedbirlerin İller İdaresi ve Kabahatler Kanunu ve ilgili yönetmelikler uyarınca alındığı vurgulanan karara uymayanlar hakkında 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacakları kaydedildi. Ayrıca bu kişilere Kabahatler Kanunu'na göre de işlem yapılacağı ifade edildi.