Bursa Valisi Canbolat'tan korona açıklaması

Bursa Valisi Canbolat'tan korona açıklaması

Korona virüs salgını nedeniyle olağanüstü önlemler alınırken, Bursa Valisi Yakup Canbolat'tan Bursalılara ciddi uyarılar geldi.

Olay gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz'a konuşan Vali Canbolat, şunları söyledi:

'EVDE KALIN'

"Zorlukları millet olarak hep beraber aşacağız. Sağlık Bakanlığımız tıbbi olarak kuralları duyuruyor ve sürekli uyarılar yapıyor. Ben de Bursalı hemşerilerimden yapılan uyarıları dikkatle takip etmelerini, kurallara uymalarını istiyorum. Özellikle çok acil işleri yoksa evde kalmalarını, toplu mekanlardan uzak durmalarını, gerektiğinde çevrelerini de uyarmalarını bekliyorum. Açıklanan 14 kuralı çok önemli. Bursalı hemşerilerimin bu noktada kurallara genel olarak uyduklarını görüyorum. Bu nedenle de teşekkür ediyorum."

'YÜKSEK BİR RİSK'

"Sayın Cumhurbaşkanımızın tavsiyeleri de çok önemli. Karşımızda yüksek bir risk ve büyük bir tehlike var. Bunu hep birlikte el ele vererek en az riskle atlatabiliriz. Toplumumuzun bu sıkıntıdan en az zararla ve kayıpla çıkmasını sağlamak lazım. Onun için, hepimizin her zamankinden daha hassas ve dikkatli davranmamız gerekiyor. Türk milleti olarak sağlığımızla ilgili önemli bir sınav veriyoruz. Bu aynı zamanda herkes, hepimiz için milli görev. Bu bilinci görmek de sevindirici."

'ALTYAPIMIZ MÜSAİT'

"Sağlık kurumlarımız ve idarecilerimiz görevlerinin başında. Gelebilecek her türlü vaka, ihbar, olay en ince ayrıntısına kadar değerlendiriliyor, titizlikle de üzerine gidiliyor. Halkımız rahat olsun, çünkü güvende. İdaremiz her türlü tedbiri aldı. Her türlü müdahaleye ve tedaviye de altyapımız müsait."