Bursa Valisi'nden ailelere uyarı

Bursa Valisi'nden ailelere uyarı

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, ülke genelindeki gerginliklere dikkat çekerek, “Provokatif eylemlere izin vermememiz gerekir. Çünkü Bursa’da ara mahaller ve sokaklarda bu işlere karışanların profiline baktığınızda bir çoğu çocuk. O zaman anne ve babalar ne olur çocuklarınıza sahip çıkın. Hiçbir çocuk ve gencimizin yasa dışı olaylara karışmasına gönlümüz razı olmaz” dedi.

Bursa Ticaret Borsası, Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne 3 adet otomobil ve 1 adet motosiklet hediye etti Çekirge Polisevin’de gerçekleştirilen araç teslim törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, Meclis Başkanı Mehmet Aydın ve emniyet müdür yardımcıları katıldı.

Açılışta konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, ülke genelinde yaşanan gerginliklere dikkat çekti. Bayram süresince Türkiye’de hiç kimsenin arzu etmediği olaylar yaşandığını anlatan Karaloğlu, “Bursa’da da diğer illerde olduğu kadar olmasa da hepimizi üzen olaylar oldu. Vatandaşımızın demokratik tepkisini ortaya koyma hakkı var, buna hiç birimizin itirazı yok. Ama demokratik hakla, şiddeti ve vandalizm ayırmamız lazım. Siz kendi hakkınızı kullanırken, başkasınınkini ihlal etmemeniz lazım. Sizin hakkınızın sınırı başkasınınkine zarar vermeye başladığınızda biter. Siz demokratik hakkınızı kullanacaksınız diye şehirleri savaş alanına çeviriyorsanız, kamu malına, insanların dükkanlarına ve araçlarına zarar veriyorsanız bunun adı demokratik tepki değildir. Bunun adı vandalizmdir, vahşettir” açıklamasında bulundu.

“BİZ GÜVENLİĞİ SAĞLARIZ”

Anne ve babalara seslenen Karaloğlu, “Provokatif eylemlere izin vermememiz gerekir. Çünkü Bursa’da ara mahaller ve sokaklarda bu işlere karışanların profiline baktığınızda bir çoğu çocuk. O zaman anne ve babalar ne olur çocuklarınıza sahip çıkın. Biz hiçbir çocuk ve gencimizin yasa dışı olaylara karışmasına gönlümüz razı olmaz. Ama hiç kimsenin de toplumun huzurunu bozmaya hakkı yok. Bunu yapanlarda karşısında devleti, güvenlik güçlerini, polisi, jandarmayı, sahil güvenliği bulur. Sınırlarımızın dışında gerçekleşen bir olayı orda işlenen bazı vahşi olayları protesto etmek için ülke içinde cinayet işlemeyi izah edecek bir durum var mı? Lütfen herkes aklını başına alsın, provokatif eylemlere, oyunlara gelmesin. Biz güvenliği sağlarız. Bizim gücümüz var. Ama önemli olan sıkıntının çıkmamasıdır. Huzurun bozulmamasıdır. Bizim en önemli görevimiz de odur” diye konuştu.

EMNİYET MÜDÜRÜ DURMUŞLAR'DAN DEĞERLENDİRME...

Bursa İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ise, “Diğer illerde meydana gelen olaylar Bursa’da cariyen etti. Ancak burada alınan tedbirler sonrasında fazla bir sıkıntı yaşanmadan telafi edilmesi mümkün olmuştur. Emniyet birimleri olarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak birinci önceliğimizdir. Bunları yaparken vatandaşlarımızın desteği, aynı zamanda teknik araç ve gereçlere çok ihtiyaç vardır. Bunlar yeterli ve düzenli olduğu zaman yapmış olduğumuz görevlerde daha başarılı, etkili olmaktayız” açıklamasını yaptı.

Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, törenin örnek anlam ifade etmesi açısından önemli olduğunu söyledi. Açılış konuşmaların ardından Matlı, otomobillerin anahtarlarını Durmuşlar’a teslim etti. Karaloğlu ise, Matlı’ya plaket takdim etti.