Bursa Ve Priştina İtfaiyeleri Kardeş Oldu

Bursa Ve Priştina İtfaiyeleri Kardeş Oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile Kosova’nın Priştina İtfaiye Müdürlüğü ‘kardeş itfaiye’ oldu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Kosova Cumhuriyeti arasında 2010 yılında başlayan kardeş şehir faaliyetleri, itfaiye teşkilatlarının da kardeşlik imzalarıyla daha da pekişti. Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, Bursa Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz ile bir araya gelerek, Bursa ile Priştina itfaiyelerinin kardeş itfaiye olmaları konusunda fikir birliğine vardı. İtfaiye teşkilatlarının gelişmesi, her iki şehirde yaşayan insanların yaşayabileceği afet ve yangınlarda can ve mal kaybının asgariye indirilmesi hedefiyle atılan adımlar daha da gelişecek.
Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, “Tarih ve kültür bağımızın olduğu kardeşlerimizin ziyaretleri bizi çok onurlandırdı. Kardeşlerimize misafirperverliğimizi göstermek için en iyi şekilde ağırlamaya gayret ettik. Recep Gündüz de iki teşkilatın kardeş itfaiye olmalarına vesile oldu. Bundan sonra bilgi ve deneyim paylaşımının teşkilatlarımızı daha iyi noktalara taşıyacağına inanıyorum” diye konuştu.
Priştina İtfaiyesi Müdürü Latif Zeka da beraberindeki heyetle, Bursa’da Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı’nın son 5 yılda yaşadığı değişimi yerinde gördüklerini, yeni binaları ve 28 yeni itfaiye aracını çok beğendiklerini söyledi. Zeka, Bursa’da gördükleri dostluk ve samimiyetten çok memnun olduklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin tecrübelerinden faydalanacaklarını söyledi.