Bursa'ya böbrek piyangosu

Bursa'ya böbrek piyangosu

Bunlar arasından da şanslı üç kişi son testlerle belirlendi. Hastanede heyecanla beklerken isimleri okunan 3 kişi büyük sevinç yaşadı. Nakiller birkaç gün sonra yapılacak.

Çanakkale'de 25 yaşındaki Ramazan Arslan kazada hayatını kaybetti. Bursa'da da 64 yaşındaki B.A. yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdi. İki hastadan alınan 3 böbrek Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne getirildi. Nakil için hazırlıklar yapılırken, Tıp Fakültesi Hastanesi'nin arşivindeki 580 hasta ile karşılaştırma yapıldı. 10 hastaya uygun olma ihtimali belirlendi ve bu kişiler çağrıldı.

Son tetkikler sürerken, 10 kişi heyecanlı bir şekilde bekledi. 3 saatin sonunda testleri yapan doktorlar ellerinde listeyle ailelerin yanına gelerek 3 şanslının ismini açıkladı.
Büyük umutla bekleyen Yusuf Ceylan (55), Erkan Canpolat (27) ve Halil İbrahim Sarı (60) , büyük bir sevinç yaşadı. Mutlu haberi hemen telefonla yakınlarına haber veren hastalar önümüzdeki günlerde gerçekleşen ameliyatla sağlıklarına kavuşacak.

12 yıldır organ bekleyen 55 yaşındaki Yusuf Ceylan, daha önce de kendisine organ çıktığını ama istemediğini belirterek, "Ama sonra çok pişman olduk. Bu sefer kaçırmıyoruz artık. Çok mutluyum şu an çok duygulandım. Anlatılamaz yani şu anki duygularım. Organ naklinden sonra bol bol yemek yemek istiyorum. Şu an yemem içmem çok kısıtlı. Çocuklarıma da söyledik, onlar da çok mutlu oldu" dedi.

11 senedir diyalize giren ve böbrek bekleyen Erkan Canpolat ise haftada üç gün yedişer saat diyalize girdiğini belirtirken, "6-7 seferdir böbrek bulunduğu için bizi çağırdılar. Çıkmayınca üzülüyorduk. Ama bu sefer umutluydum. Bize çıktığını öğrenince de çok mutlu oldum. Aileme de duyunca çok mutlu oldu. Allah bütün bekleyenlere nasip etsin inşallah. Herkesin de organ bağışı yapmasını tavsiye ediyorum" diye konuştu.