Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Bursa

Bursa'ya yeni kültür merkezi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orhangazi ilçesine kültür merkezi kazandırıyor.

Yayınlanma:
Bursa'ya yeni kültür merkezi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Orhangazi’de yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, bölgeye bir kültür merkezi kazandırılacağını müjdeledi. Bütünşehir yasasının ardından Büyükşehir sınırlarına dahil olan Orhangazi ilçesinin merkezinin de çağdaş bir hale gelmesi için yapılan çalışmaları anlatan Recep Altepe, “Sosyal donatı alanlarının da bulunacağı bu meydanda güzel bir kentsel tasarım projesi yapılmış olacak” dedi.

Başkan Altepe, eski Marmarabirlik alanı olarak bilinen bölgede, yaklaşık 16 bin metrekare alanın Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 milyon TL civarında bir bedelle kamulaştırıldığını söyleyerek, “Artık çalışmalar başladı. İlk etapta Orhangazi’nin en büyük eksiği olan bir kültür merkezini ilçeye kazandıracağız. İnşaatına başladık ve şu anda hafriyat çalışmaları tamamlanmak üzere. Yaklaşık 3 bin metrekare inşaat alanlı kültür merkezinin yanı sıra çevre düzenlemeleri ve 9 ilave işyerinin de bulunacağı güzel bir meydan olacak” diye konuştu.

Başkan Altepe, merkezde sinema ve tiyatro, toplantı, nikah ve spor salonları, kütüphane ve kafeteryanın da bulunacağını belirterek, “Orhangazi’nin kalbi burada atacak. Her türlü sosyal, kültürel faaliyetlerin gerçekleştirileceği güzel bir merkez olacak. Uzun yıllardır Orhangazi’nin beklentisiydi, artık hayata geçmiş oluyor. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da ilçedeki sıkıntıların zamanla çözüme ulaştığını ifade ederek, “İlçemizde altyapıyla ilgili bütün sıkıntılar giderildi, üstyapıyla ilgili asfaltlama çalışmaları da tamamlandı. İlçede vatandaşlarımızdan gelen ve bizim de çok önemsediğimiz bir ihtiyaç da kültür merkeziydi” dedi. 

İLGİLİ HABER Prof. Dr. Şükrü Ersoy Bursa’daki Fay Hattı Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu
Bursa Büyükşehir Belediyesi Orhangazi ilçesine kültür merkezi kazandırıyor.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler