Bursa'ya yeni viyadük geliyor! O caddeler tek yön oluyor

Bursa'ya yeni viyadük geliyor! O caddeler tek yön oluyor

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu aylık toplantısına misafir olarak katılan Recep Altepe Bursa’nın trafik meselesini gazetecilerle birlikte masaya yatırdı.
Bursa’da şehir içi trafiği rahatlatmak adına her gün yeni bir yön belirlediklerini belirten Başkan Altepe, “Şehiriçi trafikte devamlı düzenleme yapıyoruz. Rahatlatmak için her gün yeni bir şey yapıyoruz. Çoğu yerde tek yöne geçmek gerekiyor. Bunlar içinde düşündüğümüz bir nokta da Çekirge Caddesi. Orada tek yön yapmak için neler lazım, onlara bakıyoruz. İlave bazı yollar açılması gerekiyor. Trafiğin rahat akacağı bir sistem kurmamız gerekiyor. Çekirge Caddesi’nden Heykel’e gidiş, Çarşamba Caddesi’nden Kükürtlü’den dönüş bu şekilde dönecek" dedi. 


Acemler’e yeni viyadük
Acemler kavşağına gelmeden yeni bir viyadük inşa edeceklerini ilk kez açıklayan Recep Altepe, Acemler'de yıkılan polisevinin bulunduğu arsa üzerinden yükselecek viyadüğün yakın çevreyoluna bağlanacağını söyledi. Altepe,” Acemler'de ilave viyadükler yapıyoruz onun projelerini yaptık. Acemler Kavşağı'ndan önce bir ayrım daha yapıyoruz. Projesi yapılıyor hızlıca yapımına başlıyoruz. Acemlerden çevre yoluna dönüş için çift şeritli bir yol olacak. Acemler'deki emniyet binası karşısındaki yıkılan binaların oradan bir viyadük daha yapıp üstten çevre yoluna bağlayacağız. Saatte 3 bin araç geçiyorsa bir 3 bin araç da buradan geçsin. Çevreyoluna bağlansın. Gül kavşağını da birer şerit daha büyütüyoruz. 3 şeride çıkarıyoruz. Anayol hiç daralmasın. 3 şerit olarak devam etsin. Keşke batçıklar 3 şerit olarak yapılsaydı. Mesela Mudanya yolu 2 şerit olarak başlıyordu. Durdurdum onu. 2 şerit olmaz raylı sistem de geçirip metro da yapabiliriz. 1 yıl geç başladı. Ama 3 şerit oldu. Korupark kavşağından itibaren hepsi 3 şerit” diye konuştu. 

Bursaray'da aktarma dönemi
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe Kestel-Görükle arasında yolcu taşıyan 32 kilometrelik Bursaray hattında yeni Kent Meydanı Projesiyle birlikte aktarmalı olacağını açıkladı. 
Osmangazi Belediyesinin yürüttüğü Yeni Kent Meydanı projesi kapsamında yıkılan adanın altına aktarma istasyonu kurmak istediklerini belirten Altepe,"Projelerimizi tamamladık. Dündar Başkan ile görüşüp hayata geçirmek istiyoruz dedi.
Dünyanın hiçbir yerinde aktarmasız bu kadar uzun ray hattının bulunmadığını belirten Altepe, "Bursaray çok uzun. Zaten bir yolcunun Kestel’den binip Görükle’ye gitmesi normal değil. Biz bunu da düşünüyoruz Kent Meydanı’nda aktarma olması lazım. Bu dünyanın her yerinde böyle. Projelerini yaptık. Üniversiteden Kestel’e kadar aktarmasız 32 kilometre gidilmesi normal değil. Ortalama aktarmasız 14-15 kilometre örnekleri mevcut. Osmangazi Belediyesi’nde yeni kent meydanı projesi kapsamında yıkılan binaların altında baks oluşturacağız. Projesini hazırladık Osmangazi Belediye Başkanı ile görüşeceğiz. Orada aktarma istasyonu olacak” dedi.