Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Bursa

Bursa Yıldırım’da temizlik harekatı

Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde 682 kişilik temizlik ordusu görev yapıyor. 

Yayınlanma:
Bursa Yıldırım’da temizlik harekatı

Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 2016 yılında 192 bin, 2017’nin ilk 9 ayında 149 bin ton mesken atığı topladı. 69 mahalleyi 2 bölgeye ve 4 kısma ayıran Yıldırım Belediyesi, ilçeyi haftanın 7 günü detaylı temizliyor. Programda bulunan mahallelerin cadde, sokak ve boş arsaları en ince detayına kadar temizlenirken, ilgili bölgeye giren temizlik ekipleri bölgede atıkları da topluyor. Haftanın her günü mahalle içindeki caddeler ve cadde büyüklüğündeki sokaklar rutin olarak temizlenen Yıldırım’ın her köşesi temiz kalıyor.
Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Araç Takip Sistemi ile temizlik araçları uydu üzerinden izlenerek ilçedeki temizlik çalışmaları büyük bir titizlikle takip ediliyor. Araç takip sistemi sayesinde 71 adet çöp kamyonu, 5 adet süpürge makinası, 11 adet açık kasa kamyon, 4 adet yıkama aracı, 1 adet kanal kazıyıcı ve 1 adet pick-up ile temizlik çalışmaları aksatılmadan yürütülüyor.
Göreve geldikleri günden itibaren ilçe genelinde temizlikte öncü uygulamalar gerçekleştirdiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İnsanlarımıza yaşanılabilir bir ortam oluşturmak adına Yıldırım’ı köşe bucak temizliyoruz. Sokaklar, caddeler şehirlerin vitrini ve aynalarıdır. Pazar yerleri ve çöp konteynerleri de düzenli olarak ilaçlı suyla yıkanıyor. Bu noktalarda yaptığımız çalışmalar halk sağlığına doğrudan katkısı olacak çalışmalardır. Belediye olarak bir yandan projelerimizi sürdürürken bir yandan da şehrimizi temiz tutmaya özen gösteriyoruz” dedi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler