Bursa yine meydanda

Bursa yine meydanda

Darbe girişiminin yıldönümünde yurdun dört bir yanında anma programları yapılacak. Bursa'da 15 Temmuz Demokrasi ve Bayrak Yürüyüşü'nün ardından 'Demokrasi Nöbeti' tutulacak. Gece saat 01:00'de Türkiye'deki tüm camilerde aynı anda salalar okunacak. Düzenlenecek anma etkinlikleri kapsamında ulaşım ücretsiz olacak.

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Hâkimiyet'e özel yaptığı açıklamada "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri"ni açıkladı. Dolu dolu bir 15 Temmuz anma programı hazırladıklarına dikkat çeken Başkan Salman, Bursalıları özellikle Valilik önünden başlayacak "Demokrasi ve Bayrak Yürüyüşü"ne katılmaya davet etti. 15 Temmuz günü halkın meydanlarda ülkesini savunduğunu hatırlatan Salman, 15 Temmuz'u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi. Salman, "Bu geceyi unutturmamaya, bütün dünyaya Türk vatandaşının vatanına, milletine ne kadar sahip çıktığını göstermeye davet ediyorum" dedi.

Hain darbe kalkışmasının 2. yıldönümünde meydanlarda olacaklarını söyleyen Salman, "15 Temmuz Pazar günü saat 19.30'da Heykel'deki Valilik binasının önünden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na "Demokrasi ve Bayrak Yürüyüşü" gerçekleştireceğiz. Gece de meydanda olacağız" dedi. Salman, sabaha kadar belirli aralıklarla metro ve otobüslerin de çalışacağını belirtti. Ayrıca 'Demokrasi Şehitlerini Anma Zirve Tırmanışı', satranç turnuvası, yüzme müsabakaları ve Uludağ Zirve Tırmanışı'nın da gerçekleştirileceğini kaydeden Salman, Hamitler ve Pınarbaşı şehitliklerinin ziyaret edileceğini, Ulucami'de mevlit ve hatim gerçekleştirileceğini aktardı.