Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Salı

16°/

Çarşamba

11°/

Perşembe

12°/

Cuma

11°/

Cumartesi

10°/

Pazar

11°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Bursa

Bursa'da metro kullananlar dikkat! Büyükşehir uyardı!

Metrolardaki acil durum ekipmanlarının amacı dışında kullanılması, toplu ulaşımda seferleri aksatıyor. 

Yayınlanma:
Bursa'da metro kullananlar dikkat! Büyükşehir uyardı!

BURULAŞ tarafından yapılan çalışmalarda, Bursa’da toplu ulaşımda yoğunlukla tercih edilen metrolardaki acil durum ekipmanlarının son zamanlarda, artarak amacı dışında kullanıldığı belirlendi. Vatandaşları konuyla ilgili dikkatli olmaları konusunda uyaran yetkililer, “Bilinçsiz veya kötü niyetli yolcuların, gereksiz yere kullandığı ‘Acil Kapı Açma Kolu’ ve ‘İmdat Freni’, tren işletiminin durmasına, seferlerin aksamasına neden oluyor. Hatta, bu gereksiz müdahalenin tekrarlanması, en sonunda yolcunun tahliye edilerek o seferin tamamen iptal edilmesine ve araç dizisinin seferden çekilmesine kadar uzanıyor” açıklamasını yaptı.
Acil durum ekipmanlarının gereksiz yere kullanılması halinde sürücünün, olayın yaşandığı araca bizzat giderek ekipmanı resetlemesi gerektiği de vurgulanan açıklamada, “Olay, dizinin en sonundaki araçta yaşandığında, sürücünün 120 metrelik bir mesafeden o araca ulaşması, resetlemeden sonra yine aynı yoldan sürücü kabinine dönmesi ve treni hareket ettirmesi gerekiyor. Metrolarda acil durum ekipmanlarının gereksiz yere kullanılmamasıyla ilgili uyarı etiketlerine rağmen, diğer yolcuların yolculuk hürriyetini engelleyen, ciddi yaralanma veya ölümle sonuçlanabilecek kazalara neden olma ihtimali bulunan bu yolcular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır” ifadesi yer aldı. Yetkililer, vatandaşları, dikkatli ve duyarlı olmaya çağırdı.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler