Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Bursa

Bursa'nın siyah inciri dünyaya açılıyor

Bursa'da aracıların çiftçiden 1 liraya alıp Avrupa'ya 1 euroya sattığı siyah incire Bursa Büyükşehir Belediyesi bu sene de müdahale etti. Üreticinin talebi üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, siyah inciri yurt dışına pazarlamak için kolları sıvadı.

Yayınlanma:
Bursa'nın siyah inciri dünyaya açılıyor

Geçtiğimiz yıl üreticinin 1 liraya aracıya sattığı siyah incir, büyükşehirin pazarlamaya başlamasıyla birlikte 8 lira 50 kuruşa kadar çıkmış, üreticinin yüzü bu sayede gülmüştü.
Çiftçilerin daha fazla kazanması için Avrupa’daki pazar payını bu yıl daha da geliştirdiklerini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Tarım A.Ş tarafından siyah incirin bu yıl daha yüksek fiyattan satılacağını söyledi. 
Bursa’nın dünyaca ünlü siyah incirini bu yılda Belediye kanalıyla Avrupa’ya pazarlanacağı müjdesini veren Başkan Recep Altepe, bütün şehir uygulamasıyla birlikte kırsal kesimin her türlü problemiyle ilgilendiklerini dile getirdi. Siyah incir, armut, şeftali ve sofralık zeytin gibi dünyada bir numara olan ürünlerin dünya piyasasında en iyi şekilde pazarlanması gerektiğine dikkat çeken Altepe,” Bizler üreticilerimize her alanda destek verirken kırsal hizmetler daire başkanlığını kurduk. Türkiye’de örnek oldu. Şimdi de tarım şirketimizle faaliyetlerimizi yapıyoruz. Tarım şirketimizde Türkiye’de örnek olmaya başladı. Tarım şirketinin amacı üreticinin olduğu yerde üretimin olduğu yere destek vermek. Tarım şirketi ile birlikte geçtiğimiz yıl ihracat yaptık. Dünya pazarlarına Bursa’da üretilen dünyanın en kaliteli ürünlerini satabilmek, üreticimizin gerçek anlamda gelirini artırmak ve refah seviyesini yükseltmek için geçtiğimiz yıl ihracata incirle başladık” dedi.

“Bursa çiftçisinin ürünleri dünya pazarlarında yer bulacak”
Siyah incirin Tarım A.Ş.’den önce üreticiden 1 liraya alındığını ifade eden Altepe,”Siyah incir tarladan toplanamaz hale gelmişti. Büyükşehir Belediyesi Tarım A.Ş’nin devreye girmesiyle 8 lira 50 kuruşa yükseldi. Burada Büyükşehir Belediyesinin devreye girdiğini herkes gördü. Bu yıl aynı çalışmayı geliştiriyoruz. Özellikle müşteri potansiyelini geliştiriyoruz. Yeni tesisler, soğuk hava depoları, ambalaj tesisleri ve ürün toplama tesisleri kurmaktayız. Yaptığımız yatırımlarla üreticilerimizin daha yüksek fiyata ürünlerini satmasını hedefliyoruz. Artık bu konuda ekiplerimizde uzmanlaşıyor. Üretim yapan herkesin yanında olduğumuzu onların ürünlerini değerlendirme konusunda adımlar attığımızı göstereceğiz. Geçtiğimiz yıla göre daha da iyi mesafe alacağız. İnşallah Bursa çiftçisinin ürünleri dünya pazarlarında daha iyi yer bulacak” şeklinde konuştu.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler