Bursa'da acılı aile hastaneyi savaş alanına çevirdi

Bursa'da acılı aile hastaneyi savaş alanına çevirdi

Olay, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, yoğun bakım ünitesinde kas hastalığı tedavisi gören 12 yaşındaki bir çocuk rahatsızlandı. Bunun üzerine yoğun bakım ünitesinde görevli doktor aileyi arayarak, çocuğun durumunu bildirdi. Aile hastaneye gelmeden hayatını kaybeden çocuğun cenazesi morga kaldırıldı. Bir süre sonra hastaneye gelerek yoğun bakım ünitesine giren anne ve baba, çocuklarının öldüğüne inanamadı. Bunun üzerine, sağlık personeli ile aile arasında tartışma çıktı. İddiaya göre, tartışmanın büyümesiyle birlikte anne ile baba sağlık personeline hakaret edip, darp girişiminde bulundu. Ailenin koltuk ve sandalyeleri atmasıyla, sağlık personeli kendilerini soyunma odasına kilitledi. Soyunma odalarının kapılarını kırmaya çalışan aileyi, hastanenin güvenlik görevlileri güçlükle sakinleştirdi. Polis, görevliler tarafından dışarı çıkarılan çiftin ifadesini aldı.
Öte yandan, yoğun bakım ünitesinde bilgisayar, koltuk, sandalye, masa ve camların kırıldığı görüldü. Olay sırasında yoğun bakım ünitesinde yatan 10 çocuğun olaydan yara almadan kurtulması, tek teselli oldu.

SAĞLIK-SEN'DEN AÇIKLAMA
Konuyu değerlendiren Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Yünkül, "23.45 sıralarında Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde talihsiz bir olay meydana geldi. Yoğun bakımda yatmakta olan 12 yaşındaki bir çocuk hastanede vefat etmiş. Bunun üzerine sağlık personeli aileye haber vermiş. Aile, yoğun bakıma girip personele saldırıda bulunmuş. Koltukları personelin üzerine atmışlar. Arkadaşlar canlarını zor kurtarmış. Yoğun bakımda daha evvel böyle bir olayla karşılaşmamıştık. Yoğun bakımda çeşitli hastalıklardan dolayı 10 çocuk yatıyor. Burada fiili bir saldırı gerçekleşiyor. Çocukların bağlı olduğu cihazlara herhangi bir zarar gelmemesi faciayı önledi. Hastanelerimizde maalesef yeterince güvenlik tedbirleri alınmıyor" diye konuştu.