Bursa’da ekonomi gazetecileri dernekleşti

Bursa’da ekonomi gazetecileri dernekleşti

Gazeteci yazar Orhan Çelik’in başlattığı girişim sonucunda kuruluş hazırlıkları tamamlanan BEGD ile ilgili resmi evraklar Bursa İl Dernekler Müdürlüğü’ne teslim edildi. Basında uzun yıllar çalışmış dokuz ekonomi gazetecisi tarafından temelleri atılan BEGD, bir yandan ekonomi alanında görev yapan gazeteciler arasında dayanışmayı sağlamayı, diğer yandan da kent ve ülke ekonomisinin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor.
Sahip olduğu güçlü basın kuruluşları nedeniyle “Türkiye’nin küçük Bab-ı Alisi” olarak nitelendirilen Bursa’da yeni bir basın meslek örgütü daha kuruluyor. Üretim, istihdam ve ihracat gibi konularda Türkiye’nin lokomotifi olan kentte ekonomi alanında çalışan gazeteciler Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği’ni kurarak güç birliği yapmaya hazırlanıyor.

Derneğin kuruluş fikrini ortaya atan köşe yazarı Orhan Çelik, “Bursa hem ekonomi, hem de medya anlamında çok güçlü bir kent. Kent ve ülke ekonomisi büyüdükçe ekonomi basını da buna bağlı olarak gelişiyor. Gazetelerde, televizyonlarda, dergilerde, haber sitelerinde ve diğer mecralarda ekonomi konusunda ihtisaslaşan gazetecileri bir araya getirmek, ekonomi gazeteciliğinin gelişimini sağlamak ve de ekonomik hayata katkıda bulunmak üzere bir dernek kurulması görüşü ortaya çıktı. Bu alanda çalışan arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin kurulmasını kararlaştırdık.” dedi.



“GENİŞ TABANLI BİR DERNEK OLACAK”

Dokuz kurucu tarafından imzalanan kuruluş evraklarının bugün Bursa Dernekler İl Müdürlüğü’ne teslim edildiğini bildiren Çelik, “Amacımız, tüzüğümüzde belirtilen üyelik şartlarını taşıyan meslektaşlarımızı BEGD çatısı altında buluşturmak. Kentimizde bu işe gönül vermiş, mesleğini layıkıyla yapan çok kıymetli arkadaşlarımız var. Kurucularımız ve diğer arkadaşlarımızla elele vererek başta Yönetim Kurulu olmak üzere dernek yetkili kurullarını belirleyeceğiz. Ekonomi gazeteciliğinin standartlarının yükseltilmesini amaçlıyoruz. Bu bağlamda eğitimler başta olmak üzere çeşitli etkinlikler yapacağız. Branşlaşmış bir dernek olduğumuz için aynı zamanda Bursa ve ülke ekonomisine yönelik çalışmalarımız da olacak. İnanıyorum ki, BEGD yapacağı etkin çalışmalarla kısa zamanda ses getirecek” diye konuştu.
BEGD’nin kurucuları şu isimlerden oluşuyor:

Orhan Çelik, Can Topaktaş, Elif sezgin, Kenan Kibar, Fatma Demir Altıok, Evren Öztürk Bilgehan Hacıoğlu, Boybeyi Çelik, Nadir Tülek.