Bursa'da göletler ve barajlar su sızdırmayacak!

Bursa'da göletler ve barajlar su sızdırmayacak!

Aktaş Holding tarafından üretilen "Epine membran" ürünü sayesinde baraj ve göletler su sızdırmazken, bu ürün aynı zamanda inşaatların çatı ve zeminlerinde de tercih edilmeye başlandı.

Aktaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol, baraj ve göletlerde suyun tutulması ilgili önemli bir ürün imal ettiklerini belirterek, “3 hedefimiz var. Asıl hedef alanımız otomobil ile ilgili. Diğeri yapı ve göletlerde su yalıtımı. Diğer alanımız ise yenilenebilir enerji. Bu, önümüzdeki dönemlerde daha fazla ön plana çıkacak. Yalıtım ürünleri olarak membran grubu, özellikle son yıllarda devlet politikası haline gelmiş olan bin gölet, bin baraj projesiyle önem kazandı. Çok yüksek yapılarda planlanıyor. Dolayısıyla biz gölet ve barajlarda membran yalıtımı yapılmasını sağlayıp, bu alanda çok önemli girdi sağlıyoruz. Böylece sürdürülebilir kalkınmanın en temel unsuru olan çevrenin yönetilmesine ve su yönetimine önemli katkı sağlıyoruz” dedi.

“İNŞAATLARDA DA TERCİH EDİLİYOR”

Epine membran ürününü daha global hale dönüştürmeyi hedeflediklerini kaydeden Erol, “Son aylarda Avrupa Birliği ve Ortadoğu ülkelerine de membran satar hale geldik. Aynı ürün inşaatlarda çatı ve zemin yalıtımlarında kullanılıyor. Bu alanda da önemli talep var. Epine membran diye tanımladığımız membran ürününün yanı sıra gelecek dönemlerde bu ürünü destekleyici kimyasallar yapacağız. Türkiye’de ilk defa üretilen yeni ürünleri devreye almayı, endüstriyelleşmeyi öngörüyoruz. Bu ürünleri geliştirdik. Bu ürünlerin yüksek hacimli seri üretim hazırlıklarımızı da tamamladık” diye konuştu.

“RAYLI SİSTEMLER BÜYÜK ÖNEM TAŞIYACAK”

Türkiye’de raylı sistemlerin daha öne çıkacağı bir döneme girdiklerini vurgulayan Erol, “Hava süspansiyon gruplarına hitap etmeyi öngören bir grup olarak, tren körükleri, yüksek hızlı tren ve raylı sistemlerin hepsine hitap eden bu ürünleri Türkiye’de ilk seri üretime başlayan bir grubuz. Önümüzdeki dönemde hükümetin öngördüğü raylı sistemlerin Türkiye’de büyük önem taşıyacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla gelecek dönemde birinci ve ikinci süspansiyon diye tanımladığımız raylı sistemler ile ilgili çalışmalarımızı daha fazla artıracağız” ifadelerini kullandı.