Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Bursa

Bursa’da hava kirliliğine son!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hava kirliliğine son vermek için Bursagaz ile beraber dar gelirli ailelere yönelik başlattığı ‘ücretsiz doğalgaz’ kampanyası, 2 bin ailenin evine çekilen tesisatla sürüyor. 

Yayınlanma:
Bursa’da hava kirliliğine son!

Bursagaz’la birlikte kampanyadan yararlanan ailelerin evlerine ziyarette bulunan ve doğalgaz ateşinde pişirilen kahveleri yudumlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Evlere doğalgaz tesisatı çekmek, doğalgaz sobası, set üstü ocak ve kış aylarında aylık 50 TL’lik yakıt yardımı bizden, doğalgaz kullanmak sizden. Artık kömür yardımı yok, doğalgaz yardımı var. Bursamıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Altepe, Bursagaz’la birlikte başlattıkları doğalgaz kampanyası çerçevesinde Bursa’da toplam 22 bin ihtiyaç sahibi hanenin belirlendiğini söyledi. Hane tespitlerinde bulunulurken, doğalgazın az kullanıldığı bölgelerin ortaya çıkarılması için hava kirliliği testlerinin yapıldığını kaydeden Başkan Altepe, testler sonucunda negatif çıkan Osmangazi, Yıldırım ve İnegöl’deki 49 mahallede hemen icraata geçildiğini ifade etti. Söz konusu ilçelerde belirlenen 3600 hane sahibinin proje kapsamında tek tek ziyaret edildiğini, yardım kriterlerine haiz olup olmadığının böylelikle belirlendiğini kaydeden Başkan Altepe, yapılan çalışmalar sonucunda 2000 hanenin doğalgaz yardımı almaya uygun bulunduğunu anlattı.


Başkan Altepe, kampanya çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi ailelere tesisat döşeme, doğalgaz sobası, set üstü ocak ve kış aylarında aylık 50 TL yakıt yardımında bulunduklarını belirtti. Bursagaz’ın da kampanyaya proje onay bedelini almayarak ve güvence bedelinin 5’te 1’ini tahsil ederek katkı sağladığını ifade eden Başkan Altepe, “Bu bir doğalgaz seferberliğidir. Başlattığımız kampanya çerçevesinde, en dar gelirli vatandaşımız bile artık Bursa’da doğalgazı kullanabilecek. Buradan bütün iş yerlerine çağrıda bulunuyorum. Bir yandan üretirken diğer yandan çevreyi, havayı kirletmeyelim. Topluma, insanlara saygılı olalım. Herkes doğalgazı kullansın ve bizler de bu konuda elimizden gelen desteği verelim. Bursa bu konuda da örnek, öncü olsun” diye konuştu.
Başkan Altepe’ye ev ziyaretlerinde eşlik eden Bursagaz Genel Müdürü Dr. Markus Rapp da böyle bir projenin içinde yer almaktan dolayı gurur duyduklarını söyledi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler