“Bursa’da işsizliğin çözümü BUTGEM’dir”

“Bursa’da işsizliğin çözümü BUTGEM’dir”

Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi, BUTGEM’e Bursalı muhtarları iki farklı grup halinde getiren Bursa Milletvekili Aday Adayı Selim Yedikardeş, BUTGEM’in faaliyetleri ve kursları hakkında BUTGEM Genel Koordinatörü Dr. Muammer Paşa ve Genel Koordinatör Yardımcısı Fikri Aslıtürk’ten brifing aldı.

Tanıtım programına Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer muhtar dernekleri başkanları ve üyeleri katıldı. Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Ferruh Sevimgil, Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu ve MUBİDEF Genel Başkanı Bekir KAHYAOĞLU programda yer aldı.

Muhtarlarla birlikte BUTGEM’de gerçekleştirdiği tanıtım turunda Yedikardeş, Bursa’da işsizliğin çözümüne yönelik önemli çalışmalara imza atan BUTGEM’in muhtarlar tarafından tanınmasının mahallelerdeki işsiz gençlerin meslek sahibi olması adına faydalı olacağına inandığını söyledi.

Muhtarların mahallelerinde BUTGEM’in tanıtılması ve kurslarının duyurulmasına yönelik BUTGEM tanıtım broşür ve afişlerini ilgili noktalara ulaştırabileceğini vurgulayan Yedikardeş, “İŞ-KUR ile birlikte düzenlenen kurslarda katılımcılar günlük 25 lira gibi bir destek alıyor. Ayrıca iş garantili bu kurslarda lise mezunu gençlerimizin meslek sahibi olması sağlanıyor. Muhtarlarımızın da kendi mahallelerinde yaşadığı en büyük sorunlar arasında bulunan gençlerimizin işsizliği konusuna BUTGEM vasıtasıyla çözüm bulunabilir. Muhtarlarımızın BUTGEM’i ve kurslarını mahallelerinde duyurmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Programda Bursa’da BUTGEM’in işsizliği çözümü olacağının altını çizen Yedikardeş, “BUTGEM, işsiz gençlerimizin meslek sahibi olmaları ve iş hayatına yönelik kaliteli bir eğitim programında pratik tecrübeler edinmelerini sağlıyor. Bursa’da BUTGEM’in hayata geçirilmesine destek veren BTSO’muza, Demirtaş Organize Bölgesi Sanayicilerine ve tüm destekçilerine teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

Tanıtım gezisine katılan muhtarlar, daha önce BUTGEM hakkında bu denli kapsamlı bilgi sahibi olmadıklarını ve bu tanıtım turu sayesinde mahallelerindeki işsiz gençleri bu meslek kurslarına yönlendirebileceklerini belirterek düzenlenen program için Selim Yedikardeş’e ve bilgilendirme sunumu yapan yöneticilere teşekkürlerini iletti.