Bursa'da kadına şiddete protesto

Bursa'da kadına şiddete protesto

Üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın Tarsus’ta vahşice öldürülmesini kınayan Nilüfer Belediyesi personeli, KESK, Tüm-Bel-Sen ve Disk Genel-İş iş yeri temsilcileriyle ortak basın açıklaması yaptı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, meclis üyeleri ve çok sayıda belediye personeli, basın açıklamasına siyah giyinerek katıldı. Çalışanlar sloganlarla kadına uygulanan şiddeti protesto etti.
Özgecan vahşetini nefretle kınadıklarını belirten Bozbey, “Siyasilerin topluma vermiş oldukları bu nefret duygularının, bu kindar duygularının maalesef yansımalarını fazlasıyla görüyoruz. Bunları kabul etmemiz söz konusu olamaz. Bizler burada konuşurken bile bir kadınımız hunharca bir cinayete kurban gidiyor olabilir. Türkiye’de günde ortalama beş kadın cinayeti yaşanıyor. Bunların hepsini nefretle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Disk Genel-İş işyeri temsilcisi Zerrin Kartal da, “Özgecan'ı, katledilen kadınları, yıllarca süren davalarda tecavüzcüleri aklanarak hayatı karartılan N.Ç. gibi nice kız çocuğunu, yargıdan koruma talep etmesine rağmen şikayeti dikkate alınmadığı için sokak ortasında erkeklerce katledilen kadınları hiçbir zaman unutmayacağız. Daha Özgecan’ın acısı duruyorken, arkadaşlarıyla oynarken camına kar topu isabet eden esnaf tarafından bıçaklanan gazeteci Nuh Köklü ne yazık ki hayatını kaybetti. Bu bir nefret cinayetidir” şeklinde konuştu.