Bursa'da Kayra seferberliği

Bursa'da Kayra seferberliği
İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kayra'ya refakatcılık yapacak olan annesinin giderini karşılamak için okullarda kampanya başlattı.
Bursa'da Kayra için yardım kampanyası

İnegöl'de babasından ayrılan annesi Ayşen Karakaş ile yaşayan Kayra Yaman, 3 yaşındayken evlerinde bulunan lavabo temizleme maddesini içince hastanelik oldu. Yemek borusunu kullanılamaz hale gelen Kayra, 30 kez ameliyat olmasına rağmen sağlığına kavuşamadı. Karnından beslenen Kayra'nın bundan sonraki tedavisi Amerika'da sürecek. Cemil Sönmez İlkokulu Anasınıfı'na giden oğlunun tedavisinin ABD'de Ohio Eyaleti'ndeki Cincinnati Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde süreceğini söyleyen Ayşen Karakaş, "Kayra, bu zamana kadar 30 kez ameliyat olmasına rağmen karnından besleniyor. Yutkunamayan oğlum, nefes almakta zorluk çekiyor.Tedavisini sürdürdüğümüz Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından, ABD'de Ohio'daki Cincinnati Üniversitesi Cincinnati Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Devlet tarafından hastane giderleri karşılanan oğluma ben refekat edeceğim. Sıkıntım, Kayra'nın tedavisi sırasında yapacağım harcamaları karşılamam. Çalışmadığım için bu konuda sorun yaşıyorum. Tedavinin ne kadar süreceğini kestiremediğimiz için miktar da öğrenemiyorum. Yardım etmeleri için İnegöl Kaymakamlığı'na başvurdum. Bunun üzerine Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü okullara gönderidiği bir yazı ile bizim için kampanya başlattı. Umudumuz, toplanacak paralarda" dedi.
İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise öğrencilerinin sağlığına kavuşması için annesine parasal destek olunması için ilçedeki okulların yöneticileri ile okul aile birliklerine yazı gönderdiklerini söyledi.