Bursa'da kırmızı ışıkta geçen TIR dehşet saçtı!

Bursa'da kırmızı ışıkta geçen TIR dehşet saçtı!

Güvenlik kameraları ile görüntülenen kazada TIR’ın çarptığı kamyonetten fırlayan sürücü 28 yaşındaki Yavuz Kaya’nın yerde yattığı sırada, kavşakta bekleyen şehiriçi minibüsünün de yaralıya aldırmadan hareket edip gittiği de belirlendi.

Kaza Orhangazi’de ana yol üzerinde bulunan İznik Yolu Kavşağı'nda meydana geldi. Bursa’dan Yalova yönüne giden 25 yaşındaki Okan Ünsal yönetimindeki 10 Y 1537 plakalı TIR, İznik Kavşağı'ndan hızla geçmek istedi. Bu sırada, Orhangazi merkezinden gelip İznik yoluna gitmek isteyen Yavuz Kaya yönetimindeki 16 VR 355 plakalı kamyonet, gittiği yöne yeşil yandığını görünce kavşağı geçmek istedi. Hızla gelen TIR kamyonete çarptıktan sonra kontrolden çıktı. Yaklaşık 100 metre sürüklenen TIR daha sonra ana yol üzerindeki bir otelin önünde park halinde bulunan 06 HB 6114 plakalı hafif ticari araca çarptıktan sonra ters istikamete dönüp devrildi.

TIR’ın, İznik yolu kavşağında çarptığı kamyonet savrulunca, araç içersinden fırlayan AK Parti Orhangazi İlçe Başkanı Mustafa Kaya'nın kardeşi olan Yavuz Kaya ağır yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulansa konan Yavuz Kaya, Orhangazi Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kaza ardından polis ekipleri çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Kavşaktaki bir apartmanın balkonunda bulunan bir güvenlik kamerası görüntülerinin kavşağı net gördüğünü belirleyen polis görüntüleri incelediğinde kazaya neden olan Okan Ünsal yönetimindeki TIR’ın kırmızı ışıkta geçtiğini tespit etti.

Öte yandan güvenlik kamerası görüntülerine kaza ardından kavşakta bekleyen bir şehiriçi minibüsü şoförünün yola savrulan yaralı Yavuz Kaya’nın yanından aracıyla geçip gittiği dikkat çekti. Kazada yaralanan Yavuz Kaya’nın sağlık durumu iyiye gidiyor.