Bursa'da kömürlü maden eylemi!

Bursa'da kömürlü maden eylemi!
Fomara Meydanı'nda toplanan CHP il teşkilatı ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli, yüzlerine sürdükleri kömür ve kafalarına taktıkları baretlerle hayatını kaybeden maden işçilerini andı. İngiltere’de maden işçileri için çıkarılan kanunların Türkiye’de de bir an evvel uygulanması gerektiğini ifade eden Milletvekili Kaleli, “Emekçinin hakkına sahip çıkmak için sendikalarımızın da harekete geçmesi gerekiyor. Bundan sonra böyle can kayıplarına tahammülümüz kalmadı. O madenciler ekmeklerini kazanabilmek için gün ışından yoksun, yer altında çalışıyorlar. Can kayıpları yaşandığında yetkililer kendi insani sorumluluklarını unutuyorlar. Yetkililer, her sorumluluğu bir başka alana, madende ölen işçilerin sorumluluğunu da ilahi alana devrederek hiçbir sorumluluk almıyorlar. İlk defa Türkiye’de bir dernek oluşturduk ve 19 işçiden 17’si haklarını alabildi” diye konuştu.
İşçi katliamlarına her geçen bir yenisinin eklendiğini ifade eden CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik ise, “Soma’da, Tuzla’da, Karaman’da, Ermenek’te, inşaatlarda, patlayan imalathanelerde ve düşen asansörlerde, kısaca ölümün nerede ve nasıl geleceğini bilmediğimiz bir Türkiye’de yaşıyoruz. Yetkililer iş cinayetlerine yönelik hala somut bir adım atamadı. 12 yılda 14 bin 500 işçi iş cinayetlerinde öldü” diye konuştu.
Madencilerin her zaman yanlarında olduklarını ifade eden CHP'liler, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.