Bursa'da köpeğe akılalmaz işkence! Vicdansızlar bunu da yaptı!

Bursa'da köpeğe akılalmaz işkence! Vicdansızlar bunu da yaptı!

Olay, merkez Nilüfer ilçesi Çalı mahallesinde meydana geldi. Pitbull zannedilip silahla vurulan Dogo Argentino cinsi köpek, yaralı halde vatandaşlar tarafından bulundu. Vatandaşlar tarafından Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım Merkezi’ne getirilen köpeğin Op. Dr. Ayşe Yazıcı tarafından röntgeni çekildi.
Talihsiz köpek göğüs ve ayak bölgesinde çok sayıda saçma olduğu belirlenerek ameliyata alındı. Yaralı köpeğin vücudunda yaralanmaya dayalı yanık ve sağ ön bacağında kırık olduğu da belirlendi. Vücudundaki saçmaların temizlenmesinin ardından yaralı köpeğin ayağına platin takılarak yoğun bakıma alındı. Köpeğin kısa süre içerisinde sağlığına kavuşacağını belirten Veteriner İşleri Müdürü Mürsel Büyükçoban, sokak hayvanlarına yönelik her geçen gün artan insan terörünün son bulmasını istedi.
Büyükçoban, “Biz artık hayvanların, canlıların hangi bahaneyle olursa olsun hedefi olsun istemiyoruz. Dogo Argentino cinsi köpeğimiz Çalı Mahallesi’nden geldi. Ayağında kırık oluşturan onlarca saçma bulunuyor. Bir kişi tarafından hangi gerekçeyle vurulduğunu bilmediğimiz ve yüzlerce saçmaya maruz kalmış durumda” dedi.
Sokak hayvanlarının da yaşam hakkı olduğunu ifade eden Büyükçoban, insanların empati yapması gerektiğini kaydederek, "Bu kadar saçmanın kendi bedeninizde olduğunu düşünün. Bu tür yaralanmaya ve hayatınızın belki de ölümle sonuçlanacak. Bu tür şiddete kendinizin kaldığını düşünün. Belki biz bir canı daha kurtarıyoruz ama bundan sonrasında biliyoruz ki her canlı değerlidir ve bu her canlıya biz insanlar tarafından zarar verilmeye bir son verilmelidir” şeklinde konuştu.