Bursa'da Müzeyyen Senar sergisi

Bursa'da Müzeyyen Senar sergisi

Geçtiğimiz günlerde tedavi altında tutulduğu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde vefat eden Müzeyyen Senar, Bursa Kent Müzesi'nde özelbir sergiyle anılıyor. Sergide usta sanatçının kendine ait 30 adet plak, Atatürk ile yazdığı şarkının belgesi, 1 çift ayakkabı, 2 sahne kostümü ve çok sayıda çekilmiş fotoğraf yer alıyor. Senar’ın Bursa’da başlayan hikayesinden kesitler sunan özel serginin açılışını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yaptı. Altepe, Senar’ın yorumu ve sahne performansı ile birlikte örnek olduğunu söyledi.
Altepe, "Senar, sanata büyük değer kattı. Bir çok ünlü gibi o da Bursa’dan çıktı. Bir asırlık dönemi güzel bir sanat hayatı olarak ortaya koydu. Her şeyiyle örnek oldu. Bizlere de bu sesleri yaşatmak düşüyor. Bursa bir sanat şehri, kültür ve sanatın kalbi Zeki Müren’i anma töreni başlattık. Başta Müzeyyen Senar olmakla birlikte Türk sanat müziğinin büyüklerini andığımız bir töreni Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağız. Senar, Zeki Müren’in de gelişmesinde büyük katkı sağladı. Bizle              324
98r onun hakkını ödeyemeyiz" dedi.
Bursa Kent Müzesi'nde Sezen Aksu’nun bile kendilerine hediye ettiği Senar'ın eşyası bulunduğunu ifade eden Altepe, daha sonra davetlilerle müzeyi gezdi. Altepe, gramafonu çalıştırarak Senar’ın sesinden orijinal taş plağı dinledi.