Bursa'da öğretmenleri ayaklandıran olay!

Bursa'da öğretmenleri ayaklandıran olay!

Mudanya Mütareke İlkokulu sınıf öğretmeni İbrahim Kızılkaya, bir öğrencisinin velisi tarafından darp edilerek hastaneye kaldırıldı. İddiaya göre, Kızılkaya, okul koridorlarında yüksek gürültü çıkartan öğrencisini ikaz edince, öğrencinin annesiyle okulda tartıştı. Öğrencinin annesi, kocasını aradı. Okula gelen öğrencinin babası S.A, sınıf öğretmeni İbrahim Kızılkaya’yı kafa atarak yaraladı. Hastaneye kaldırılan öğretmen bir gün iş görmez raporu aldı.
Meslektaşlarına yapılan saldırıyı protesto eden bir grup öğretmen, Mütareke İlkokulu önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. gerçekleşen saldırıyı protesto etti. Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Sarıgül, “Bugün burada, öğretmenimiz İbrahim Kızılkaya arkadaşımıza bir öğrenci velisi tarafından yapılan menfur saldırıyı kınamak için toplandık. Fail hak ettiği cezayı alana kadar bu davanın takipçisi olacağız. Sevgi, merhamet ve geleceğin inşasından başka gayesi olmayan öğretmenlerimize yönelik saldırılar artık son bulmalıdır. Üzülüyoruz; çünkü bu vatan çocuklarını eğiten, her bir öğrencisine ayrı sevgi gösteren, onların daha iyi bir eğitim almaları için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, onları hayata hazırlayan bir eğitimcinin saldırıya uğramasını sosyal çöküntünün bir unsuru olarak görüyoruz. Cehaletin kurbanı seçilmiş öğretmenimizin, öğrencisinin velisi tarafından saldırıya uğraması bizleri derinden yaralamıştır. Öğretmenimize saldıranlar bilmeliler ki, onların sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor, aynı zamanda geleceklerini de yok ediyorlar. Aslında içinde şiddet olan bir gelecek hazırlıyorlar. Genç nesillere yanlış çözüm yolları sunuyorlar" dedi.
Öğretmene saldıranların aslında kendilerine zarar verdiğine işaret eden Sarıgül, "Bilmiyorlar ki, öğretmeni vuran şiddet, bir gün failini de vuracaktır. Bir eğitimciye saldırmak demek, aynı zamanda sevgiye, barışa, anlayışa, bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir. Gerekli tedbirin alınmaması halinde bu menfur saldırıların ilk olmadığı gibi son da olmayacağını yetkililere hatırlatıyor ve göreve çağırıyoruz. Özellikle güzide Bursa şehrimizde öğretmene darp olayları çoğaldı. Bu şiddet sarmalını besleyen zihniyetin karşısında durmak hepimizin görevidir" diye konuştu.