Bursa’da Olaylı Gece

Bursa’da Olaylı Gece

Bursa’da terör yandaşları polise molotof, taş ve havai fişeklerle saldırdı. Yüzleri maskeli gruplar Ulus ve Emek Mahalleri’nde polis tarafından tazyikli su ve gaz ile dağıtıldı.
Alınan bilgiye göre, Kobani’deki olayları protesto eden gruplar merkez Yıldırım ilçesi Arabayatağı ve Ulus Semtleri’nde havanın kararmasıyla gösteri yaptı. Yüzleri maskeli çoğunluğu çocuk yaklaşık 100 kişilik grup çevik kuvvet ekiplerine molotof, taş ve havai fişeklerle saldırdı. Çevik kuvvet ekipleri de ateş yakan gruplara su ve gaz ile müdahale etti. Gruplar, "Kobani Işid’e mezar olacak" sloganları attılar. Çevik kuvvet ekipleri 5-6 saat boyunca yüzleri maskeli şahısları ara sokaklarda kovaladı.
Yavuzselim’de toplanan bir grup vatandaş da terör yandaşlarına tepki göstermek için sokağa çıktı. Tekbir getiren öfkeli grup, "Aponun itleri yıldıramaz bizleri" sloganları attı. Polis öfkeli vatandaşları ikaz ederek evlerine gitmeleri konusunda uyardı. Ellerine sopa alan bazı vatandaşlar polisin uyarısıyla geri döndüler.
Emek Mahallesi’nde de yüzleri maskeli bir grup slogan atıp polise, işyerlerine ve araçlara zarar verdi. Polis ekipleri burada da gaz kullanarak grupları dağıttı.
Terörle Mücadele, Özel Harekat ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin teknik takip yaptığı, gerekli tespitlerin tamamlanmasının ardından savcılığın talimatıyla olay çıkaran kişilerin gözaltına alınacağı öğrenildi.