Bursa'da servisçiler ayaklandı

Bursa'da servisçiler ayaklandı

Bursa Büyükşehir Zabıta ekipleri, ilçeden alınan plaka ile şehir merkezinde taşımacılık yapan bir servis aracını trafikten men etti. Bunun üzerine ilçe plakaları olan ve büyükşehir sınırlarında çalışmak istediklerini ifade eden servisçiler ayaklandı. Bursa İl ve İlçe Servis Taşımacılığı Dernek Başkanı Ali Toksöz, Başbakana dahi çıktıklarını, mecliste milletvekilleri ile görüştüklerini sorunlarına çözüm üretilmediğini söyledi. Bursa'da yüksek fiyatla servis plakası alan servisçiler ise zabıtanın kararının doğru olduğunu ifade etti.

Bursa’da ilçe plakalı bir servisin zabıta tarafından men edilmesine tepki gösteren servisçiler, şehir merkezinde ulaşımı eşitlik istiyor. Şehir merkezine girdikleri zaman ceza yemekten ve araçların bağlanmasından şikayet eden, kendilerine kötü muamele yapıldığını iddia eden şoförler, araçlarına ceza kesilerek, otoparka çekilmesine isyan etti. Son olarak bu sabah saatlerinde Yıldırım İncirli Caddesi'ne ilçe plakalı bir servis trafikten men edildi.

Bursa İl ve İlçe Servis Taşımacılığı Derneği Başkanı Ali Toksöz, “Bundan sonra servis plakalı araçlarımızı zabıtaya teslim etmeyeceğiz ve gereken tedbirimizi göstereceğiz. Biz her türlü çözümü denedik fakat olmadı. Bu şehri yönetenler bu işi çözmek zorundadır. Dernek yönetimi olarak aldığımız karar budur. Biz böyle uygulamaya karşıyız. Bu işe bir türlü çözüm üretilmedi. En kısa zamanda çözüm üretilmesini istiyoruz” dedi.