Bursa'da skandal iddia! Kalp ameliyatı kör etti...

Bursa'da skandal iddia! Kalp ameliyatı kör etti...

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir’deki bir ilçe belediye başkanının makam şoförü olarak görev yapan İsmail Güzenoğlu, 20 gün önce kalp rahatsızlığı sebebiyle Bursa’daki özel bir hastaneye geldi. 3 gün hastanede tedavi gördükten sonra ameliyata alınan Güzenoğlu, başarılı geçen by-pass ameliyatının ardından odaya alınarak taburcu edileceği günü beklemeye başladı. 3 gün sonra odasında gazete okumak istediği sırada gözlerinin görmediğini fark eden 55 yaşındaki Güzenoğlu, şoke oldu.
Eşinin gözlerinin durumunu anlattıkları doktorların kendileriyle hiç ilgilenmeyip kocasını o halde taburcu edildiğini ileri süren Nihal Güzenoğlu, gözyaşlarına boğuldu. Hayat arkadaşının ameliyat için Bursa’ya geldiklerini ifade eden 45 yaşındaki Nihal Güzenoğlu, “Kalp ameliyatına geldik, eşimin gözleri kör oldu. Doktorlar zamanında müdahale etse bunlar başımıza gelmezdi. Hakkımı sonuna kadar arayacağım. Bizim başımıza gelen bu olaylar başkasının başına gelmesin” diyerek, gözyaşı döktü.

“GÖZLERİNDEKİ RAHATSIZLIK KALP AMELİYATI İLE İLGİLİ DEĞİL”

Hastanenin Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Halit Andaç, kalp yetmezliği ve ileri derecede şeker hastası olan hastanın, 20 gün önce tedavi için hastanelerine geldiğini ifade ederek, “İleri derecede kalp yetmezliği sebebiyle kimsenin tedavi etmek istemediği hastayı biz sağlığına kavuşması için ameliyata aldık. By-pass ameliyatı oldu. Bir gün yoğun bakımda kaldı. Üçüncü gün sağ, dördüncü gün de sol gözünde görme azalması problemi yaşadı. Hemen hastamızı gözlerindeki görme sıkıntısı ile uzman bir doktorumuza gösterdik. Ameliyat sonrası kalp içinden bir pıhtının kopup beyne gitmiş olabileceği ihtimaline karşı MR istendi. Ardından göz doktorunun önerisi üzerine Nöroloji uzmanından da görüş aldık. İki uzman doktor da gözle ilgili damarlarının daralması ve görme sinirlerinin oksijensiz kalmasına bağlı olarak kör olduğu belirten bir rapor düzenledi” dedi.

“VİCDANEN VE TIBBEN ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPTIK”
Hasta yakının eşinin iddialarının asılsız olduğunu kaydeden Başhekim Andaç, “Hastamızı gözlerindeki sıkıntı sebebiyle Bursa’daki 2 ayrı hastaneye sevk ettik. Vicdanen ve tıbben elimizden ne geliyorsa yaptık. Hasta yakını bina rağmen ikna olmadı. Hastanemizdeki diğer hastaları ameliyattan vazgeçirme konusunda taciz etmeye başladı. Uzun süre sabrettik. 15 gün boyunca sağlık değerleri kontrol altında tutuldu. Bizde geçirdiği kalp ameliyatı sonucu tıkalı olan damarları tamamen açılmıştı. Taburcu edeceğimizi söyleyince gitmek istemediler. Olay polise intikal etti. Biz ondan o bizden şikayetçi oldu” diye konuştu.

“BU HASTAMIZLA İLGİLİ VİCDANEN TIBBEN VE RUHAN ÇOK RAHATIZ”
Ortada tıbbi bir kusur ve ihmalin olmadığını kaydeden Prof. Dr. Andaç sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz senede bir 500 ameliyat yapan bir hastaneyiz. Pek çok zorlu hastanın gönderildiği merkezimiz vatandaşımızın sağlığı için elinden geleni yapmaktadır. Bu hastamızla ilgili de vicdani, tıbbi ve hukuki olarak çok rahatız. Hiçbir kaygımız yok. Elimizden geleni fazlasıyla yaptık. Son olarak hastamızı İstanbul’daki çok ünlü bir göz cerrahına gönderdik. Biz de hasta yakınımızın bu saldırgan tutumuna karşılık gerekli yasal müracaatımı yapacağız”.