Bursa’da ‘sosyal mesafesiz’ Covid 19 kuyruğu

Bursa’da ‘sosyal mesafesiz’ Covid 19 kuyruğu

Güney Marmara'nın  Kovid-19 merkezi kabul edilen Bursa Şehir Hastanesi ile özellikle Yıldırım ile Kestel ve Gürsu ilçelerinin yoğunluğunu kaldıran Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi ile kent merkezindeki Çekirge Devlet Hastanesi'ndeki yoğunluk tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Cuma günü Bursa'ya düzenlediği ziyaret sonrasında şehrin salgının başından bu yana en kritik dönemden geçtiğini, pozitif vaka sayısının 3 katına çıktığını söyledi. Bakan Koca ayrıca Anadolu'daki ikinci zirvenin yaşandığı bildirip, koronalı hastaların tedavi gördüğü yoğun bakım servislerindeki yoğunluğa da dikkat çekmişti. Bakan Koca Bursa'da yoğun bakımlardaki yatak kapasitesine 198 yatak daha ilave ettiklerini söyledi.

Bakan Koca'nın bu sözlerle dikkat çektiği Bursa'daki pozitif vak'a artışı şehirdeki bir çok hastanede yaşanan yoğunlukla gözler önüne serildi.

Özellikle Bursa, Balıkesir, Çanakkale gibi illerden gelen koronalı hastaların kabul edildiği, Güney Marmara'nın Kovid merkezi Bursa Şehir Hastanesi'nde Erişkin Acil ve Travma Acil servisleri Kovid Acil ve Kovid-19 Polikliniği'ne dönüştürüldü. Ayrıca hastane bahçesine de dev sahra çadırı yerleştirildi.

Özellikle şehri doğu kesimi Yıldırım başta olmak üzere Gürsu ve Kestel ilçelerinden gelen hastaların tedavi edildiği Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kalp bölümü kovid hastanesine dönüştürüldü. Hastanenin 4 ve 6. katlarındaki kardioloji ve kalp damar servisleri ile yoğun bakım servislerine  Kovid-19'lu hastalar yatırılırken, kalp hastanesinin acil servisi de uzun süredir  Kovid-19 acil servisi olarak hizmet veriyor. Hastanede kalp hastaları için ayrılan yatak sayısının 35'in altına düştüğü öğrenildi.

Şehir merkezindeki Çekirge Devlet Hastanesi ile yıkımı gündemde olan Muradiye'deki Memleket Hastanesi'de koronalı hastalarla doldu taştı.

Çekirge Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde başlayan hasta kuyruğu hastane dışına taştı. Kuyrukta bekleyen hastalar arasındaki sosyal mesafeye bazı hastanelerde dikkat edilirken, bazılarında hastaların iç içe olan görüntüleri dikkat çekti.

Korona virüs ile mücadeledeki en büyük silahın maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak olduğunu belirten Bakan Koca, Bursa'daki mücadelenin sadece Bursa'yı değil tüm Türkiye'yi yakından ilgilendirdiğini duyurmuştu.