Bursa'da Türkiye rekoru kırıldı

Bursa'da Türkiye rekoru kırıldı

Uludağ Üniversitesinde düzenlenen RedBull Paper Wings Turnuvasında yarışmacılar en uzun mesafe, en uzun süre havada kalma ve akrobasi dallarında hünerlerini sergiledi. En uzun mesafede 46 metreyle birinciliği Selman Aydın alırken, 13,90 saniyeyle Gökhan Emiroğlu’nun kağıt uçağı havada en uzun süre kalan uçak oldu. Akrobasi dalında ise Ecem Beşikçioğlu ve Murat Buluç ipi göğüsleyen isimler oldu.
46 metre ile rekor kıran Selman Aydın, "Daha önce 2012 şampiyonasında finalist olarak Avusturya'ya gitmiştim. Avusturya da takım olarak Dünya Şampiyonu olmuştuk. Kağıt uçak çocukluğumdan beri severek yaptığım bir hobi. O yüzden uçak yapımında el alışkanlığım var. Bu hobinin hiç bana faydalı olacağını düşünmezdim. Dünya çapında rekor 54 metre. Bu rekora ulaşmak için çalışacağım." dedi.
Çanakkale'den otostop çekerek gelen Alper Celal Genç ve Özlem Uysal yaptıkları açıklamada bu turnuvada çok eğlendiklerini belirterek, "Daha önce 2012 senesinde Çanakkale Üniversitesinde düzenlenen bu yarışmada en uzun mesafede birinci olmuştuk. Bu sene düzenlenen yarışmada ise akrobasi alanında birinci olduk. Arkadaşımla birlikte Çanakkale'den 6 araç değiştirerek otostopla geldik. Bu yarışmaya katılmaktan çok mutluyuz. İstanbul'da yapılan turnuvaya da katılmak istiyoruz." dedi
Yarışmada dereceye girenlere Avusturya uçak bileti ve çeşitli hediyeler verildi.