Bursa’da ulaşım ve suya zam geliyor

Bursa’da ulaşım ve suya zam geliyor

AS TV'de yayınlanan 'Sönmez Medya Buluşmaları'na katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'yı 2023'e taşıyacak vizyon projelerini anlattı

 Sönmez Medya editörlerinin sorularını yanıtlayan Aktaş, yeni yıldan itibaren ulaşıma yüzde 10 civarında zam yapacaklarını, öğrencilerin bu zamdan etkilenmeyeceğini söyledi. 30 büyükşehir arasında su birim fiyatı anlamında Bursa'nın 22. sırada olduğunu kaydeden Aktaş, suya da yüzde 15-20 civarında zam geleceğini ancak vatandaşı çok etkilemeyeceğini ifade etti.

Aktaş, Bursa'da Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan ve Valilik'ten ihtiyaçları dahilinde maaş alan yaklaşık 36 bin ailenin de indirimli su tarifesinden yararlanacağını söyledi. 8 ay önce yapılan 31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul, Ankara ve İzmir'in CHP'li belediyelere geçmesiyle Bursa'nın AK Parti'nin en büyük büyükşehir belediyesi durumuna geldiğini vurgulayan Aktaş, "Ankara yatırımlarımıza tam destek veriyor" dedi. Bursa'nın önemli bir sanayi şehri olduğunu ve hızla büyüdüğünü vurgulayan Aktaş, Ankara'nın başta ulaşım olmak üzere birçok projeye maddi destek verdiğini kaydetti.