Bursa'da yakalanan dolandırıcıdan komik savunma

Bursa'da yakalanan dolandırıcıdan komik savunma
Bursa’da, telefonda kendilerini önce polis, sonra savcı olarak tanıtıp, bir kadının 8 bin 100 liralık altın ve 100 dolarını alan dolandırıcılar, polis tarafından suçüstü yakalandı. Akçakale'de iş olmadığını iddia eden şüpheli, pek çok kişinin geçimini dolandırıcılık yaparak sağladığını savundu.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’dan Bursa’ya gelen Mehmet Y. (22) ile H.K. (15), telefonla Emirsultan Mahallesi’nde oturan Ş.E.’yi (68) aradı. Kendilerini polis olarak tanıtan şüpheli, Ş.E.’ye, “Bir kuyumcu soyuldu ve altınların sizin evde olduğunu tespit ettik. Bu altınları terör örgütü üyelerine verecekmişsiniz. Bunu sadece biz biliyoruz. Eğer altınları verirsen sen de örgütten sayılacaksın. Sakın telefonunu kapatma” dedi.

Bunun üzerine paniğe kapılan Ş.E., dolandırıcılara evinin adresini söyleyip, 8 bin 100 lira değerindeki altını ve 100 doları poşetin içerisine koyup tanımadığı kişilere verdi.

POLİS 2 ŞÜPHELİYİ SUÇÜSTÜ YAKALADI


Şanlıurfa’dan Bursa’ya 2 şüphelinin geleceği istihbaratına ulaşan Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şahısların kimliklerini tespit etti. Ş.E.’den poşeti aldıktan sonra ekipler tarafından suçüstü yapılan 2 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlı Mehmet Y., "Akçakale'de iş yok. Herkes dolandırıcılık yapıyor. Biz de ekmeğimizi böyle sağlıyoruz. Bursa'daki ilk işimizde yakalandık. Yakalanmasaydık milleti dolandırmaya devam edecektik" diyerek kendini savundu.
Mehmet Y. emniyetteki ifadelerinin ardından ‘nitelikli dolandırıcılık ve unvan gasbı’ suçundan sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı.