Bursa'daki SGK operasyonunda önemli gelişme

Bursa'daki SGK operasyonunda önemli gelişme

Bursa'daki SGK operasyonunda flaş gelişmeBursa Emniyet Müdürlüğü tarafından, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bursa İl Müdürlüğü’nde dün yapılan aramalarda, kurumun telefon santraline el konulduğu, bir çok bilgisayarın hard disklerinin ise kopyalanıp alınarak TÜBİTAK'a gönderildiği öğrenildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, dün savcılıktan alınan izinle SGK Bursa İl Müdürlüğü'nde arama yaptı. Yaklaşık üç saat süren arama sonrasında, kurumda taşeron şirket üzerinden 2008 yılında göreve başlayan ve bilişim merkezinde görevlendirilen T.Y. adlı çalışanın yapılan telefon görüşmelerini usulsüz şekilde kopyalaması gerekçe gösterildi. Polis, kurumun ikinci katında bulunan bilgisayar merkezindeki kayıtlar ile bazı bilgisayarların hard disklerinden birer kopya aldı.

Kendisine kriptolu telefon tahsis edilen ve bir çok sorumludan çok daha fazla yetkililere sahip olduğu öne sürülen T.Y.'nin, resmi evrak üzerinde usulsüzlük yapıp yapmadığının araştırılması için bazı evraklara da el konulduğu bildirildi. Polis, SGK İl Müdürlüğü'nden alınan bilgisayar kopyalarının incelenmek üzere TÜBİTAK'a gönderildiğini, diğer evrakın ise uzmanlar tarafından detaylı bir şekilde araştırılacağını, elde edilinecek bulgulara göre gözaltı yapılabileceğini söylediler.