Bursa'dan Cumhuriyet Gazetesi'ne kınama

Bursa'dan Cumhuriyet Gazetesi'ne kınama
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, geçtiğimiz günlerde Paris’te Charlie Hebdo dergisine yönelik yapılan saldırı sonrasında Türkiye’de yayın yapan Cumhuriyet Gazetesi tarafından verildiği iddia edilen desteğe sert tepki gösterdi. Şeker, “İslam Dininin kutsallarına saygısızlık yaparak Avrupa’da İslamafobia hareketine benzin taşıyan Charlie Hebdo’ya Türkiye’de yayın yapan bir gazetenin sahip çıkması son derece manidardır. Bu davranış kabul edilebilir bir davranış değildir” dedi.
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, Paris’te yaşanan Charlie Hebdo dergisi baskınından sonra Cumhuriyet Gazetesi’nin söz konusu derginin kapağını köşe yazarları aracılığıyla yayınlamasına Memur-Sen İl Binasında yaptığı basın açıklaması ile şiddetli tepki gösterdi. İslam’ın barış ve adalet dini olduğunu hatırlatan Numan Şeker, söz konusu terör eylemlerini İslam Dinine izafe etmenin mantık dışı bir tutum olduğunu söyledi. Paris’te yaşanan bu menfur saldırının arkasında hangi şer odakları olduğunun zaman içerisinde aydınlığa kavuşacağına inandıklarını söyleyen Şeker, Avrupa’da büyüyen İslam karşıtlığını ve bu bağlamda yaşatılması planlanan gerilimin Türkiye’ye de taşınmaya çalışıldığını iddia etti. Türkiye’yi Paris üzerinden köprü kurarak oyunun içerisine çekmeye çalıştıklarına vurgu yapan Numan Şeker, Türkiye’deki sağduyulu vatandaşların bu oyuna alet olmayacaklarına inandıklarını kaydetti.

‘KİME HİZMET ETTİKLERİ ORTADA’

Charlie Hebdo dergisinin tartışmalı kapağının Cumhuriyet Gazetesi tarafından kullanılmasının son derece manidar olduğunu ve bu davranışın Türkiye’yi yeniden kaosa sokmaya çalışan bir zihniyetin tezahürü olduğunu söyleyen Şeker, “Söz konusu gazete, daha önce İslam Dininin kutsallarıyla alay etme cüretini göstermiş bu dergiye sahip çıkarak şer odaklarının Türkiye şubelerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır” diye konuştu. Cumhuriyet Gazetesi’nin yüzde 99’u Müslüman olan Türk halkının değerleriyle adeta dalga geçtiğini söyleyen Numan Şeker sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet Gazetesi Charlie Hebdo dergisinin 4 sayfalık seçkisini yayınladığını ve uzun süren istişareler ile tartışmalı kapağı seçki kısmında yayınlamadığını duyuruyor. Ancak yazarları olan Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan’ın köşelerinde bu kapaklar yer alıyor. Sormazlar mı adama, söz konusu köşeler gazeteye ait değil mi?, yoksa bu köşeler bilginiz dışında mı yayınlandı? Kime hizmet ettiğiniz apaçık ortadadır.”

"DÜNYA ‘BEŞ’TEN BÜYÜKTÜR"

Paris’teki saldırının ardından özellikle Türkiye’de İslam’a olan alerjilerini terör maskesi altında kusan birçok gazeteci ve siyasiyi hayret ile izlediklerini söyleyen Numan Şeker, “Bu kadar terör karşıtı ve insanlığın yanında duran bu arkadaşlara sormak lazım: Ortadoğu’da ve Filistin’de yaşanan insanlık suçlarını, aleni terörü bir kez bile kınamak aklınızdan geçmedi mi?, yoksa iplerinizi elinde tutanlardan mı korkup da bu insanlık suçunu lanetleyemediniz?” dedi. Terör eylemlerinin Avrupa’da yapıldığında dünya gündemine taşındığını da hatırlatan Şeker, “Biz sendika olarak her zaman mazlumun yanındayız. Bu ister Paris’te saldırıda ölen Fransız olsun, isterse de Filistin’de şehit olan kardeşlerimiz olsun. Ancak dünyanın bu çifte standardına karşı sesimizi yükseltiyoruz. Özellikle Türkiye içerisinde bu değirmene su taşıyan kimliksizlere de buradan sesleniyoruz: Dünya ‘Beş’ten Büyüktür”