Bursa’dan İlk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı

Bursa’dan İlk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla Bursa’dan bu yıl hacca gidecek olanlar dualarla mukaddes topraklara uğurlandı.
Bursa’dan ilk hac kafilesi yola çıktı. Şehirlerarası otobüs terminalindeki uğurlama töreninde ilk dualar edildi. Ardından hacı adayları hac farizasını ifa etmek üzere yola çıktı. Hacı adayları otobüslerle Yenişehir ve Sabiha Gökçen havalimanlarında uçaklara binip mukaddes topraklara ulaşacak. Duygulu anların yaşandığı törende, hacı adayları ve yakınları gözyaşlarını tutamadı.
Sekiz yıldır hacca gitmek için beklediğini söyleyen Ekrem Çelik, "Allah bize bu günleri de nasip etti. Çok mutlu ve heyecanlıyım. Allah herkese nasip etsin" dedi.
Hacıları uğurlamak için gelen Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay, "Bu yıl Bursa’dan 1507 kişi hacca gidecek. Bugün onlardan ilk kafileyi uğurlamak için buradayız. 250 hacımız bugün uçaklara binip kutsal topraklara ulaşacak. Kafileler yarından itibaren gitmeye devam edecek. Daha sonra otel tipi dediğimiz organizasyona katılanlar kafile başkanları eşliğinde yola çıkacak. Bursa Müftülüğü olarak hacı adaylarımızı en iyi şekilde bilgilendirdik. Hac farizasını en iyi şekilde yapmaları için gereken bütün bilgileri kafile başkanları kendilerine iletti. Hacılarımız 14 Ekimden itibaren Türkiye’ye dönmeye başlayacaktır. Allah hepsinin haccını kabul etsin" şeklinde konuştu.
40 gün Medine ve Mekke’de bulunacak olan hacı adaylarının 14 Ekim’den itibaren Bursa’ya gelmeleri bekleniyor.