Bursa'dan kardeşlik mesajı!

Bursa'dan kardeşlik mesajı!
İpekyolu Belediye Başkanları Forumu (WCO) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kwaak Young Hoon, 10. İpekyolu Belediye Başkanları Forumu öncesinde son hazırlıkları incelemek üzere Bursa’ya geldi. Bursa’nın güçlü bir tarihe ve genç jenerasyona sahip olduğunu belirten Hoon, Eylül ayında Bursa’dan dünyaya güçlü bir barış mesajı vermek istediklerini söyledi.

Dünyanın en eski ticaret yollarından biri olan ve uzunluğu 7 bin kilometreyi bulan İpek yoluna yeni sosyal, kültürel ve ticari işlevler yüklemek amacıyla Güney Kore’nin Yeosu kentinde 2013 yılında düzenlenen Dünya 8. İpek Yolu Şehirleri Belediye Başkanları Forumu’nda, Bursa önemli bir görev üstlenmişti. 2015 yılında yapılacak Belediye Başkanları Forumuna ev sahipliği için aday olan ve aralarında Budapeşte (Macaristan), Kotor (Karadağ), Bişkek (Kırgızistan) ve Semerkant (Özbekistan) gibi tarihi kentlerin de bulunduğu şehirler arasında ev sahipliği görevi Bursa’ya verilmişti. Bursa’da 30 kadar ülkeden 120 ipek yolu şehrinin belediye başkanları ve yöneticilerine ev sahipliği yapma hazırlıkları sürerken, İpekyolu Belediye Başkanları Forumu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kwaak Young Hoon, beraberindeki heyetle birlikte forum öncesi son hazırlıkları incelemek üzere Bursa’ya geldi.

Aynı zamanda Dünya Vatandaşları Örgütü Başkanı da olan Dr. Kwaak Young Hoon, Heykel’deki tarihi başkanlık binasında yapılan değerlendirme toplantısına katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı Başkan Danışmanı Ahmet Erdönmez ve bürokratların da iştirak ettiği toplantıda kurumunun 10. kuruluş yıldönümünü kutladığını vurgulayan Hoon, 10. yılda dünyaya Bursa’dan çok açık bir barış mesajı vermek istediklerini ifade etti. Bursa’nın güçlü tarihi mirasa ve genç jenerasyona sahip olduğunu belirten Hoon, “Dünya Vatandaşları Örgütü olarak, yeni bir adım atmayı bekliyoruz buradan. Çünkü bu 10. yıl toplantısı olacak. Kuruluş yıldönümümüzde dünyaya çok net, açık mesaj vereceğiz. Mesajda uyum, kardeşlik ve barış yönünde olacak. Mesajımız tüm dünyaya yayılmalı. Amerika’ya, Uzak Doğu’ya, Meksika’ya gitmeli" diye konuştu.

WCO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kwaak Young Hoon, Bursa’dan yapacakları açıklamanın bu alanda yeni bir açılım başlatacağını savundu. Dünyada karşıtlığı değil uyumu destekleyeceklerini, artık çatışmanın değil barışın yanında net durmanın vaktinin geldiğini söyleyen Hoon, “Dünya şu anda zorluklar içerisinde. Artık yeni bir çağ başlatmalıyız. Bursa’da yeni bir ruh yakalamalıyız” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanlığı Başkan Danışmanı Ahmet Erdönmez ise, Dr. Kwaak Young Hoon ve beraberindeki ekibin eylül ayında yapılacak toplantının stratejisi hakkında kesin olguları ortaya koymak için Bursa’ya geldiğini vurguladı. Erdönmez, Bursa’nın uluslararası ölçekteki toplantının altından yüzünün akıyla çıkacağına inandığını ifade etti.