BURSAGAZ sürdürülebilir mükemmellik yolunda ilerliyor!

BURSAGAZ sürdürülebilir  mükemmellik  yolunda ilerliyor!

Bursagaz daha sürdürülebilir bir gelecek için emin adımlar atıyor.
 
Bir sürdürülebilirlik yaklaşımı başlatmanın ve geliştirmenin önemini vurgulayan Bursagaz Genel Müdürü Dr. Markus Rapp, son 5 yıldır sürdürülebilirlik yönetimi yaklaşımını iyileştirmek için sıkı bir çalışma içerisinde olduklarına dikkat çekti. Dr. Rapp, her geçen yıl geliştirilen süreçlerin ekonomik, ekolojik ve sosyal değer yaratmaya ne ölçüde katkıda bulunduğunun değerlendirildiğini belirtti. Dr. Rapp ayrıca, Bursagaz’ın 2015 G4 SDG haritası ile birlikte Sürdürülebilirlik raporunu “Yaşamın Özü” konsepti çerçevesinde paydaşlara açıklamaktan gurur duyduklarını sözlerine ekledi.  Bu benzersiz özellik sayesinde, şirket olarak dünya enerji piyasasındaki ilk SGD servisi uygulanan rapora sahip olma başarısını elde ettiklerini ifade eden Dr. Rapp, bu raporla Bursagaz’ın Dünya Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne ne kadar bağlı olduğunu açıkça gösterdiklerini belirtti. Dr. Rapp, bu yıl KalDer Bursa Şubesi’yle birlikte 2’nci Sürdürülebilir Yaşam Konferansı’na ev sahipliği yapacaklarını da sözlerine ekledi.
 
KalDer Bursa Şubesi olarak Bursagaz’ın yaklaşımının en büyük destekçisiyiz
 
KalDer Bursa Şubesi Başkanı Erdal Elbay, Bursagaz’la bu kadar verimli bir iş birliği yapmaktan gurur duyduklarını belirterek, konferanstan elde edilecek sonuçların ülke bütününde sürdürülebilirlik yaklaşımının geliştirilmesine ve uygulanmasına katkıda bulunacağına inandıklarını ifade etti. Elbay Türkiye’de sürdürülebilirliğin önemli bir gündem haline gelmeye başladığına ve kurum ile kuruluşların iş süreçlerini bu yapı üzerine kurgulamaya başladıklarına vurgu yaptı. Bursagaz’ın ortaya koymuş olduğu Sürdürülebilir Yaşam Platformu etkinliklerinin yakın destekçisi olacaklarını ifade eden Elbay, içerisinde toplumsal kalkınmayı destekleyecek her türlü projenin arkasında olacaklarının altını çizdi.
 
Sürdürülebilirlik çarkı dönüyor, Bursagaz topluma değer katmaya devam ediyor.
 
Basın toplantısı sırasında, Bursagaz Sürdürülebilirlik Ekibi Lideri Tuğçe Balarısı; ekonomi, insanlar, operasyonel mükemmellik, enerji ve sosyal sorumluluk olmak üzere beş özel faktöre dayalı olarak geliştirilen Bursagaz Sürdürülebilirlik Çarkı ile ilgili bir sunum yaptı. Bursagaz’a ilişkin bazı özel rakamları paylaşan Balarısı, 2015 yılında toplam 59 milyon TL ekonomik değer sağladıklarını ve yüzde 1,7 oranında enerji verimliliği seviyesine ulaştıklarını belirtti. Ayrıca 2015 yılında sosyal etki bakımından yüksek memnuniyet seviyesine eriştiklerini, sosyal memnuniyet oranının yüzde 91,95 ve çalışan güven endeksi oranının ise yüzde 89 olduğunu açıkladı.
 
ISO 14064 kapsamında karbon güdümleme projelerinin hayata geçirildiğini ve özellikle operasyonel iş süreçleri yönetim projeleriyle her yıl 3 yıllık emisyona eşdeğer Bursagaz emisyonunu nötralize ettiklerini belirten Balarısı, son 4 yılda 438 ağacın kurtarıldığını sözlerine ekledi. Balarısı 2’nci Sürdürülebilir Yaşam Konferansı’na da değinerek, 450’nin üzerinde katılımcının ağırlanacağı konferansta dünyanın önde gelen sürdürülebilirlik uzmanlarının konuşmacı olarak yer alacaklarını açıkladı. Balarısı sosyal fayda üreteceğine inandıkları bu sürdürülebilirlik konferansının ücretsiz olacağını ayrıca sözlerine ekledi. 
 
Toplantı sona ermeden önce, Bursagaz Genel Müdürü Dr. Markus Rapp yeni yıla hazır olduklarını ve 2016 yılında çok daha çarpıcı sonuçlar beklediklerini söylerken, 2017 yılı için daha zorlayıcı stratejiler ve hedefler belirleyeceklerini de vurguladı. Dr. Rapp ayrıca, gazetecileri ülkede Sürdürülebilir Yaşam Yaklaşımı’nın desteklenmesine katkı sağlamak üzere 2’nci Sürdürülebilir Yaşam Konferansı’na davet etti. Toplantı, soru ve cevap kısmının ardından sona erdi.