Bursalı gençlere Avrupa ülkelerinde eğitim imkanı

Bursalı gençlere Avrupa ülkelerinde eğitim imkanı

AB tarafından, Avrupa Gençlik Programına akredite edilen Türkiye’deki tek esnaf odası olan Bursa Tuhafiyeciler ve Benzerleri Odası, ilkelere imza atmaya devam ediyor. Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına bağlı Oda yönetimi Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH ) projesini kapsamında 10 genci daha Polonya ve Tunus Ülkelerine eğitim için göndermeye hazırlanıyor.

BESOB Binasında yapılan ve Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, Bursa Tuhafiyeciler ve Benzerleri Odası Başkanı Nedim Özbalaban ve ekibinin katıldığı toplantıda Bursa Tuhafiyeciler ve Benzerleri Odası Başkanı Nedim Özbalaban, Avrupa Gönüllü Hizmeti ( AGH ) projesi hakkında bilgi verdi.

AGH ile 17-30 yaşları arasında yüzlerce gencin mezuniyet ve dil yeterliliğine bakılmaksızın, bir yıla kadar Avrupa'da diledikleri bir ülkede gönüllü faaliyetlerde yer alarak yabancı dillerini geliştirebildiğine dikkat çeken Özbalaban, “Gençlerimiz, proje kapsamında yepyeni bir dil öğrenebilmekte kültürlerarası iletişim becerilerini artırabilmekte, hiç tanımadığı yeni bir ortamda çalışabilme ve iletişim kurabilme stratejilerini öğrenebilmekte ve bu sayede ülkeye döndüklerinde kazandıkları özgüvenle iş piyasasında seçeneklerini çeşitlendirebilir. Üstelik bütün bunlara hiç bir ücret ödemeden ulaşmaları mümkün. Gönüllülerin yeme, içme, konaklama, vize, sigorta vs. masrafları Avrupa Birliği tarafından karşılanmaktadır. Hatta aylık belli bir miktar cep harçlığı da veriliyor” dedi.

10 GENCE DAHA EĞİTİM İMKANI

Önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek olan yeni proje ortağının Polonya’nın KS Beniaminek Spor Kulübü olduğunu açıklayan Özbalaban, “Geleceğimizin Gençler olduğunun bilincinde olan Odamız, 2. AGH projesini de kazanarak 35 bin 354 AVRO, 10 gencimizi daha Polonya ve Tunus Ülkelerine gönderecektir. İlk projemizde 11 genç, Sicilya, Tunus ve Bulgaristan ‘da AGH projeleri için gönderilmişti. Halı hazırda 1. Projemizde hala 2 gencimiz Sicilya’da, 1 gencimiz Tunus’ta AGH projelerine devam etmekte. Yeni projemizin Polonya Ortağımız KS Beniaminek Spor Klubu ile 1. AGH projemizde bizim ortağımız. Ortaklığımız ile ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Bursa’da yapacağımız kurum ve kuruluş ziyaretleri yaparak, gelecek dönemde işbirliği hazırlıklarımızı yapacağız” dedi.

ESNAF VE SANATKARLARIMIZIN EĞİTİMİ ÖNCELİĞİMİZ

Esnaf ve sanatkarları BESOB Başkanı Arif Tak, esnaf ve sanatkarların değişen ekonomik ve mesleki koşullara uyum sağlaması için eğitimin önemini vurguladı. Tak, “BEBKA, İş-Kur, KOSGEB ve Avrupa Birliği’nin eğitim konusunda çok önemli projeler var. Odalarımız bu projeleri takip edip, sahip çıkmalı. Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak, eğitim içinde var olacağız ve kendilerine her zaman olduğu gibi desteklerimizi sürdüreceğiz. Hedefimiz esnaf ve sanatkarlarımızın eğitimini sağlamak. Bursa Tuhafiyeciler ve Benzerleri Odası Başkanı Nedim Özbalaban ve ekibinin eğitimler konusunda ciddi çalışmalar yapmalı ve gençlerimize sahip çıktığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı sonunda AB Proje Koordinatörü Arzu Kırayoğlu, projeler hakkında bilgi verirken, AGH projesi kapsamında Polonya'da yaklaşık 9 ay kalan Sinan Biçer de deneyimlerini paylaştı.