Bursalı içmimarları seçim heyecanı sardı

Bursalı içmimarları seçim heyecanı sardı

İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon, Adana ve Antalya’da şubeleri ve bu şubelere bağlı temsilcilikleri bulunan İç Mimarlar Odası, Bursa’da da şubeleşmeye gidiyor. TMMOB İç Mimarlar Odası’nın 24.Olağan Genel Kurulu’nda, Bursa Şubesi’nin açılması ve temsilcilik konumunda bulunan Çanakkale, Bilecik, Balıkesir ve Yalova illerinin Bursa’ya bağlanması kararı alındı. İç Mimarlar Odası Bursa Şubesi, 25-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olağan genel kurul ile şube yönetimini belirleyecek.

BİRLİKTE VARIZ GRUBU YÖNETİME TALİP

Oda seçimleri için BİRLİKTE VARIZ adını verdikleri çalışma grubu ile birlikte yola çıkan grup sözcüsü İçmimar Melih Özden olağan genel kurul hazırlıkları ile ilgili süreci değerlendirdi. Özden, günümüzde aranılan ve önemli bir meslek haline gelen içmimarlığın Bursa’da meslek odası kapsamında faaliyet göstermesi için çalışmalara başladıklarını ifade etti. İç Mimarlar Odası Genel Merkezi’nin 14-15 Nisan 2018 tarihli 24.Olağan Genel Kurulunda Bursa Şubesi’nin açılması yönünde alınan karar ve kendisine verilen yetkilendirme üzerine harekete geçtiklerini belirten Özden, ilki 18 Mayıs 2019 cumartesi günü, yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde, çoğunluk aranmaksızın aynı gündem ile 25 Mayıs 2019 Cumartesi saat 09:00 – 17:00 arasında Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) yerleşkesinde gerçekleştirilecek 1.Olağan Genel Kurulun ardından 26 Mayıs 2019 Pazar günü yapılacak seçimler ile İç Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin aktif olarak faaliyet göstermeye başlayacağını söyledi.

ODANIN YERİ HAZIR

Bu süreç zarfında BAOB içerisinde İçmimarlar Odası Bursa Şubesi için yer temininde bulunup, tefrişatını tamamladıklarını belirten Özden, olağan genel kurulun hemen ardından faaliyete geçmek için her şeyin hazır olduğunu söyledi.

PROJELER İLE GELİYORLAR

İçmimarlık mesleğinin uluslararası ve ulusal alandaki güncel gelişmelerini takip ederek fuar katılımları, eğitimler, söyleşiler, işyeri ziyaretleri, akademik işbirlikleri, çalıştaylar, sempozyumlar ve yarışmalar gibi etkinlikler ile oda üyelerinin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak, aktif yönetim modeli ile mesleğin bilinirliği ve itibarını geliştirmek için faaliyetler düzenlemek, medya ile etkin iletişim içerisinde olmak ve sosyal faaliyetler ile meslektaşlar arası dayanışma ve kaynaşmayı sağlamayı hedeflediklerini belirten İçmimar Melih Özden, 1.Olağan Genel Kurula tüm oda üyelerini beklediklerini ifade ederek, herkesin odasına sahip çıkmaya ve demokratik hakkı olan oyunu kullanmaya beklediklerini söyledi.