Bursalı KOBİ'lerden büyük başarı

Bursalı KOBİ'lerden büyük başarı

Toplam 40 işletmenin finale kaldığı ‘2014KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri’nde 12 finalist çıkaran Bursa, İstanbul, Ankara ve İzmir’in finalistlerinin toplamını geride bırakarak ödül törenine damga vurdu. KOBİ Büyük Ödülü kategorisinde NSK, Yılın Küresel Doğan Girişimci Ödülü kategorisinde ise MEKPA birincilik ödülünün sahibi oldular.

KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödül Töreni’nde 40 finalistin 12’sinin Bursa firması olduğunu ve bütün kategorilerde Bursalı KOBİ’lerin bulunduğunu öğrenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “KOBİ’lerimiz sayesinde Türk ekonomisi sürdürülebilir kalkınmayı başaracaktır. 2023 kalkınma hedeflerine ilerlerken, daha büyük başarılara hep birlikte imza atacağız. Bu noktada üretim ve sanayimizin başkenti Bursa’mızın çok değerli temsilcilerinin ödül törenindeki ağırlığını görmek bizleri ayrıca mutlu ediyor. Başarılarını yakından izlediğimiz ve gurur duyduğumuz Bursa iş dünyasına özellikle teşekkür ediyor, tüm firmalarımıza başarılar diliyorum" dedi.




Ödüllerini Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın elinden alan Bursalı KOBİ’lerin gurur gecesine Bursa milletvekilleri Bedrettin Yıldırım, Canan Candemir Çelik, Hüseyin Şahin ve Mustafa Öztürk de katıldı. Ekonominin performansını belirleyen en önemli faktörlerin başında KOBİ’lerin geldiğini belirten KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ, “Ekonomik kalkınma çıtasını daha da yükselten ülkemizde KOBİ potansiyelimiz ve girişimcilik oranımız refah seviyemizin artmasının en önemli belirleyicisidir. KOSGEB olarak başarılı KOBİ ve girişimcilerimizin Türkiye ekonomisine yaptıkları katkının artarak devam etmesi için çalışıyoruz” diye konuştu.