Bursalı STK’lardan AK Parti için temayül yoklaması!

Bursalı STK’lardan AK Parti için temayül yoklaması!

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, CHP’nin eleştirilerine, “O zaman anket de yapmayalım. Kamuoyu yoklamalarını, anketleri sadece AK Partililer arasında mı yapıyoruz?” dedi.
Bursa’da 4 bin 285 sivil toplum kuruluşu ve derneğin yönetim kurulu üyeleri, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesinde AK Parti milletvekili aday adayları temayül yoklamasında oy kullanmak için sandık başına gitti. Merinos AKKM’de düzenlenen temayül yoklamasına STK ve dernekler büyük ilgi gösterdi. AK Parti Bursa milletvekili aday adaylarının girişte STK ve dernek yönetim kurullarını karşıladığı temayül yoklaması sonuçları, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığındaki üst kurula giderek değerlendirmeye alınacak.
Temayül yoklaması öncesi basın açıklaması yapan AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, “Bugün AK Parti'miz gerçekten istişare kültürünü, demokrasi kültürünü en güzel şekilde yaşatıyor, bunun en güzel örneğini sergiliyor. Genel merkezimiz tarafından aday adaylarımız ilk olarak mülakat komisyonunun karşısına çıktı. Mülakat komisyonu çalışmaları tamamlandı. Kamuoyu yoklamaları bir yandan devam ederken, diğer yandan ikinci komisyon yani ara komisyon gelen verileri değerlendirdi. Ara komisyonumuzun görevi dün itibariyle tamamlandı. Şimdi sayın başbakanımızın başkanlığında toplanan üst kurul görevine başlayacak. Üst kurulun çalışmaları 6 Nisan’a kadar devam edecek” dedi.
AK Parti’nin istişarenin en güzel örneğini Bursa’da gerçekleştirdiğini ifade eden Torun, “Bu noktada öncelikle kendisine gelen temayül sonuçları, mülakat komisyonu raporları, ara komisyonun değerlendirmeleri, kamuoyu yoklamaları anket sonuçları önlerine gidecek. Bursa’da şehrin görüşünü alınacağı bu temayül yoklaması sonuçları da üst kurul tarafından değerlendirmeye alınacak. Bugün bu oylamayla AK Parti istişarenin en güzel örneğini gerçekleştiriyor. Bir şehre hizmet edebilecek, kamuoyunda kabul gören, kamuoyunun istediği kimdir, şehre en iyi kim hizmet edebilir şeklindeki çok önemli bir görüşten faydalanılacak” diye konuştu.

TORUN’DAN CHP’YE TEMAYÜL YANITI: O ZAMAN ANKET DE YAPMAYALIM
CHP’nin STK’lar üzerinde gerçekleştirilen temayül yoklamalarına yönelik eleştirilerine de cevap veren Torun, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Bu yaptığımız çalışma kamuoyunda çok güzel bir karşılığını buldu. CHP, her zamanki gibi olmazlarla konuşuyor, yine karşı duruş sergiliyor. Neymiş efendim, STK’ların görüşü alınırsa siyasallaşma olurmuş. O zaman anket de yapmayalım. Kamuoyu yoklamalarını, anketleri sadece AK Partililer arasında mı yapıyoruz? Biz bunu yaparken CHP ‘Vatandaş siyasallaştı’ mı diyecek? hayır. STK’lara sormuş olmamızın siyasallaşma ile ne alakası var. Burada gizli bir oylama. Altına isminizi yazmıyorsunuz. Biz Bursamıza hizmet edecek noktada adaylarımızı belirlemek için en geniş alanda görüşleri almak istiyoruz. Bu arzu ile yokla çıktık. 4 bin 285 STK’mızın davetli olduğu bugünkü oylamalar, Bursa’da Bursalı hemşerilerimizin listeleri nasıl görmek istediği yönünde çok önemli ışık tutacaktır.”
Bugün saat 17.00’a kadar sürecek olan STK temayül yoklaması sonuçları, genel merkeze gönderilerek üst kurulda değerlendirilecek.