Bursalı ünlü iş adamından FETÖ açıklaması!

Bursalı ünlü iş adamından FETÖ açıklaması!

Parseker, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

2013 yılı Mayıs ayında gerçekleştirilen BTSO Meslek Komitesi ve Yönetim Kurulu seçimlerinde FETÖ örgütü ile bağlantılı dernek ya da benzeri oluşumlar tarafımı kesinlikle desteklememiş ve hatta engel olmuşlardır. Seçim süreci öncesi ve sonrasında FETÖ ile ilgim ve ilişkim olmadığına , destek görmediğime, Bursa İş dünyası ve Kamuoyu yakından tanık olmuştur. Üyelerimizin de çok iyi bildiği gibi; üyelerle yapılan birebir görüşmelerde tarafım kesinlikle desteklenmediği gibi, hatta FETÖ ile bağlantılı derneklerin seçim sürecinde mevcut Yönetimi desteklediği gazeteler ve Billboardlarda dahi yer almıştır. Kamuoyunun algısını gerçeklerden uzaklaştırmak adına yapılan bu tür ifadelere dayalı haberlerin gerçeklerin ortaya çıkması ve adaletin tecelli etmesine zarar vermekten öteye geçmeyeceği çok açıktır.

15 Temmuz gecesi FETÖ’nün Ülkemiz için ne kadar büyük bir tehlike olduğunu gördük. Benzer Şekilde Bu örgütle ilişkisi olan kişi ve kuruluşların , Bursa İş dünyası ve BTSO için ne kadar tehlikeli olduğunu da çok net olarak görmekteyiz. 15 temmuz Darbe girişimi öncesinde , BTSO meclis üyesi olarak 3 Nisan 2016 tarihinde bu tehlikeye işaret etmiş ve bu konu ile ilgili açıklamalarım Sabah gazetesinde haber olarak yer almıştır. Bugün geldiğimiz noktada; Mevcut BTSO Yönetim Kurulundan Başkan Yardımcısı , sayman dahil olmak üzere üç Üyenin tutuklu yargılanacak olması nedeniyle kamuoyunda BTSO’nın geçmiş 3 yıllık icraatlarında FETÖ’ye yönelik olarak BTSO kaynaklarının kullandırılıp kullandırılmadığı endişeleri çok daha ciddi boyutlara ulaşmıştır. 35 Bine varan BTSO üyesinin alınteri olan BTSO kaynağının 1 kuruşunun bile FETÖ’ye doğrudan yada dolaylı yollarla aktarılıp aktarılmadığının derhal araştırılması ve gerçeklerin kamuoyu ile paylaşılması zorunluluk haline gelmiştir.

Diğer taraftan; BTSO Meclisi ve Komiteleri sadece Bursa Ekonomisinin kalbi değildir, Aynı zamanda Türkiye Ekonomisinin de can damarlarından biridir. Bizzat BTSO Başkanı tarafından ; BTSO içinde yer alan Tüm İş İnsanlarını hedef gösteren açıklamalar Bursa’nın geleceğine İpotek koymak, BTSO’nın onurlu geçmişine gölge düşürmektedir. Bu cümleden olmak üzere; BTSO içindeki FETÖ ile ilgisi ve ilişkisi olmayan BTSO Meclis Üyelerine Yönelik Şaibe altında bırakan açıklamaları da kınıyorum.