Bursalılar bu sergiyi kaçırmayın! Bursa'nın kültürel mirası bu sergide

Bursalılar bu sergiyi kaçırmayın! Bursa'nın kültürel mirası bu sergide

Şehrin fotoğraf potansiyelini ortaya çıkarmak amacı ile kurulan Görsel Kültür Derneği'nin geçtiğimiz sene yapılan 'Ritüeller' temalı Bursa FotoFest'e yaptığı katkı,“Köklerim var benim, geçmişten miras Görsel Kültürüm” sergisi ile devam ediyor.

Anadolu'nun geleneklerini, göreneklerinin geleceğe aktarılması konusunda büyük önem taşıyan sergi 150'ye yakın fotoğrafı sanatseverlerle buluşturuyor.

Derneğin ilk bağımsız sergisi olma özelliğini taşıyan '“Köklerim var benim, geçmişten miras Görsel Kültürüm” kapsamlı bir çalışma sonucunda ortak karar ile seçilen fotoğraflar BAOB Yerleşkesi'nde meraklılarını bekliyor.

Şerif Borand, Özlem Yılmaz, İnci Koyuncu, İlker Helvacıoğlu, İlter Funda Gürbay, Asuman Güngör, Nilgün Bulut ve Hatice Güneş, fotoğrafları ile sergiye katkı koyarken, sergi, "gelin hamamı, hıdrellez, hayırlar, hacı karşılama, hacı uğurlama ve türbe ziyareti" gibi konu başlıklarından oluşuyor.

Görsel Kültür Derneği başkanı Şerif Borand “Köklerim var benim, geçmişten miras Görsel Kültürüm” sergisi Anadolu’ da yüzyıllardır süre gelen geleneklerimizin bir kısmının anlatıldığı bir sergidir. Geçen yıl FOTOFEST in “Ritüeller” temasıyla düzenlenen festivalde yer alan 4 Görsel Kültür sergisinin devamı niteliğinde düzenlenmiştir.

Fotoğraf çekimlerinden basımlarına, fotoğraf baskılarından sergi düzenlemesine kadar her aşaması Görsel Kültür üyelerinin emekleri ile gerçekleştirilmiştir.

Konusu gereği uzun yıllar çekimlerine devam edilebilecek nitelikte ve gelecek nesillere miras bırakılacak belgesel özelliğe sahiptir.” dedi.