Bursalılar o tünelin adının değiştirilmesini istiyor

Bursalılar o tünelin adının değiştirilmesini istiyor

Tüneli ve otoyolun tamamlanmış ve devam eden bölümlerini yönetim kurulu üyeleriyle ziyaret eden Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu, ilçeden otoyol üzerinde bulunan tünel isminin değiştirilmesini istediklerini söyledi. Efendioğlu, "İlçemizden geçen Gebze- Orhangazi- İzmir otoyolunun ilerleyişini tüm ilçe halkı ve özellikle kurumlar olarak ilgiyle takip ediyor ve dünya çapında büyük öneme sahip projenin kısa bir zamanda hızla tamamlanmakta oluşunu büyük takdirle karşılıyoruz.

Henüz açılmadığı halde, otoyolun İlçemize yapmış olduğu olumlu etkilerini ve gelecekte İlçemizin gelişiminin nerelere gelebileceğini de bu günden rahatlıkla görebiliyor ve bundan da memnuniyet duyuyoruz. Mevcut karayolundan her gün yaklaşık 40.000 araç geçmekte ve bu geçiş, ilçemizin bilinirliği ve ticareti açısından önemli bir katkı sağlamaktadır. Fakat otoyol ile bu güzergâhın eskisi gibi kullanılmayacağı aşikârdır.

Ayrıca her ne kadar otoyol, ovalarımızdan geçerken kullandığı güzergâhta bulunan verimli tarım arazilerimizi kullanmış ve ovamızı bölmüş olsa da, otoyol projesinde Türkiye'nin en uzun çift hat tüneli, bir adet servis alanı, bir adet park alanı, bir adet otoyol bakım merkezi, iki adet giriş-çıkış istasyonu gibi büyük yatırım unsurlarının İlçemiz sınırları içerisinde konuşlandırılmasıyla, bölgemize sağlayacağı gelişim sayesinde, Orhangazi bu kayıplarını kısa zamanda tamamlayabilecektir. Ancak Orhangazi sınırları içerisinden geçen Otoyolun üzerinde bulunan ve şuan "Samanlı" olarak tabir edilen tünelin isminde, ilçemizin bilinirliliğine katkı sağlaması bakımından da "Orhangazi" adının kullanılması gerektiğini ve bunun bölgemiz için önemli olduğunu düşünüyoruz." dedi.

"Orhangazi Tüneli" isminin, ilçenin markalaşması, gelecekte daha güçlü şekilde bilinirliğe ve kimliğe sahip, önemli bir çekim merkezi haline gelmesi için büyük tanıtım ve katma değer sağlayacağına inandıklarını dile getiren Efendioğlu, şunları kaydetti:

"Bu inançla yapacağımız çalışmalarda, ilçemizin "Orhangazi Tüneli" ismi ile duyurulmasına katkı sağlamak üzere başta Orhangazi kamuoyumuz olmak üzere, tüm kesimlerin ve değerli büyüklerimizin desteğine ve sahiplenmesine ihtiyacımız var 'Orhangazi Tüneli' isminin verilmesi için gerekli her kesimle görüşmeler yapacağız ve gelişmelere göre önümüzdeki günlerde gerek görülmesi halinde imza kampanyası da dâhil bir dizi çalışmalar yürüteceğiz. Ayrıca, konunun haklılığı hususunda, destek almak amacıyla tüm kurum ve kuruluşlarla, il ve ilçe büyükleriyle, bürokratlarla ve de tüm kamuoyuyla görüşmeler gerçekleştirip, yoğun bilgilendirme ve lobi çalışmaları sürdüreceğiz."