Bursalılara evlilik okulu

Bursalılara evlilik okulu
İncirli Kültür Merkezi’nde Hayat Hastanesi işbirliğiyle düzenlenen ‘Evlilik Okulu’nda eğitimler başladı. ‘Aile İçi İletişim’ temasıyla başlayan eğitimlerde, Psikolog Dilek Kaymak, evlilik hazırlığı yapanlara yeni yaşamlarına dair pratik bilgiler verdi. 5 hafta boyunca sürecek olan eğitimler sonunda derslere katılan vatandaşlara katılım sertifikası verilecek.
Projeye göre, evlenmek üzere olanlara veya evliliklerini daha sağlıklı şekilde sürdürmek isteyenlere yönelik eğitimler veriliyor. Katılımın yoğun olduğu ilk seminerde ‘Aile ve Evlilik Kurumu’ konusu işlendi, özellikle yeni evli veya evlenmek üzere olan çiftlerin yaşadığı problemler üzerine konuşuldu. Kişilerin hayal ettikleri bireylere aşık olup gerçeklerle yüzleştiklerinde düş kırıklığı yaşayabildiklerini söyleyen Kaymak, “Hayal ettiğimiz kişi evlendikten sonra değişebilir. Bunun sebebi farklılıklarımızdır ve biz bunları aynı evi paylaşınca görmeye başlarız. Bu farklılıklar kabul edilmezse zevkli bir ilişki sürdürmek güçleşebilir’ dedi.
Evlilikte kesin bir başarı ölçütünün düşünülemeyeceğini söyleyen Kaymak, beklentilerin birbiri ile örtüşmesinin en doğal sonuç olacağını ifade ederek, “Evlilik yaşamının başarılı olup olmaması, söz konusu evliliğin mevcut ölçülere uygun olup olmaması ile anlaşılır. Bu kapsamda eşlerimizi yaşam biçimimize uygun seçmemiz en doğrusu olacaktır. Bunlar dini inançlar, eğitim düzeyi, fiziksel özellikleri gibi ölçütlerin birbiriyle uyuşmasıdır” diye konuştu. Sunumu sonrası katılımcılar Kaymak’a sorular sorarak kendi evliliklerinde yaşadıkları problemlerin çözümleri ile ilgili tüyolar aldılar.
Salı günleri saat 16.00’da gerçekleşecek olan seminer programına göre, 18 Kasım’da ‘Eşler Arası İletişim’, 25 Kasım’da ‘Evlilikte Yaşanan Sorunlar ve Başa Çıkma Yolları’, 2 Aralık’ta ‘Evlilik İlişkisini Geliştirmeyi Amaçlayan Çalışmalar’ ve 9 Aralık’ta da ‘Aile İlişkileri ve Çocuk’ başlıklı konular ele alınacak.