Bursa'nın batısına dev yaşam merkezi!

Bursa'nın batısına dev yaşam merkezi!

Yap-işlet-devret modeliyle tesislerin yapıldığı Karacabey Atatürk Parkı, Bursa’nın batısında devasa bir yaşam merkezine dönüştü. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, BURFAŞ’ın da bu parka tesisler yapacağını müjdeledi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, göreve geldiklerinde 185 dönümlük Karacabey Atatürk Parkı’na vatandaşların ilgi göstermediklerini gördüklerini, bunun üzerine bölgede yeni projeler geliştirdiklerini söyledi.

2014 yılında Ramazan ayında Karacabey Atatürk Parkı’nda her gün bin kişiye iftar vererek vatandaşın parka gitme alışkanlıklarını kazandırmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Özkan, “Hayırseverler vasıtasıyla Ramazan ayında iftarlar düzenledik. Bu vesileyle halkımızın ayak alışkanlığı oluştu. Vatandaşımız orada yemek yeme ya da çay içme ihtiyacı hissettiğinde orada bir tesis bulamıyordu. Buraya tesis kazandırma amacıyla bir yeri ihaleye verdik. 3 bin lira bedelle vatandaş işletmeci 400 bin lira masraf ederek Karacabey’e çok güzel bir tesisi kazandırmış olduk” dedi.

BURFAŞ’TAN KENT PARKI'NA KÜLTÜR MERKEZİ

BURFAŞ’a bağlı bir tesisi de Karacabey Atatürk Parkı’na kazandıracaklarının altını çizen Özkan, “Gerekli anlaşmaları yaptık. Gölün bakımını da BURFAŞ’a verdik. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’nin ilçemizi ziyaretinde orada bir nikah salonu, konferans salonları şeklinde ç.ok güzel, çağdaş bir projemiz olduğunu, bir kültür merkezi inşa etmek istediğimizi söyledik. Bu proje ile ilgili başkandan olurunu aldık” diye konuştu.

İLÇEDE OTOPARK SORUNU KALMAYACAK

İlçenin en büyük sorununun otopark sorunu olduğuna vurgu yapan Ali Özkan, şunları kaydetti;
“Otopark ile ilgili bir kuruma ait olan alanı plan değişikliği ile alakalı Büyükşehir Belediye Meclisi’ne getirttirdik. O alanı kamulaştırarak Büyükşehir ile ilçemize kazandırmaya çalışacağız. Hükümet Konağı’nın arkasında aktif olmayan riskli otoparkımız var. Orası ile ilgili Anıtlar Kurulu ile son görüşmelerimizi yapacağız. Mutabakat sağladıktan sonra en kısa zamanda yıkarak, oraya bir katına otopark, işyeri ve üzerine de meydan yapacağız.”