Bursa'nın bu ilçesinde kaç kişiye bir polis düşüyor?

Bursa'nın bu ilçesinde kaç kişiye bir polis düşüyor?

Türkiye genelinde polis memuru sayısı artışından İnegöl yararlanamadı. Her anlamda il statüsünde olan İnegöl’e personel bakımından ilçe gözüyle bakılıyor. Emniyet mensubu sayısının artırılmasına yönelik birçok kez çalışmalar yapılmasına rağmen bir mesafe kaydedilemedi. Büyükşehir Yasası ile Bursa’ya merkez ilçe olarak bağlanan İnegöl’de vatandaş başına düşen emniyet mensubu sayısı yetersizliği gözler önüne seriyor. Türkiye geneli ortalamasında her bir Polise 300 vatandaş düşerken, ekonomisi ve nüfus potansiyeli ile birçok İl’i geride bırakan İnegöl’de, bir polise 666 vatandaş düşüyor. İnegöl’ün nüfus artışına paralel ve adli olay sayısına rağmen emniyet kadrosunda artış yaşanmaması vatandaşları tedirgin ediyor.

500 VATANDAŞA BİR GÜVENLİK GÖREVLİSİ
Personel sayısında Türkiye ortalamasının çok çok altında kalan İnegöl’de, 126 jandarma personeli ve 363 emniyet mensubu olmak üzere toplam 495 kolluk kuvveti, 242 binlik nüfusun güvenliğinden sorumlu. İnegöl’de bir güvenlik görevlisinin koruyacağı insan sayısı ise 495 olarak belirlendi. İnegöl’de güvenlik personelinin sayısal olarak azlığına rağmen, yüreklerini ortaya koyan teşkilat mensupları, arkalarında faili meçhul bırakmıyor. Emniyetin olayların aydınlatılması ve zanlıların yakalanması anlamında 80’in üzerindeki başarısı ise dikkat çekiyor.

CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORLAR
İnegöl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 363 polisin görev yaptığını belirten Kaymakam Ali Akça, “126 jandarma personelimiz var. Yaklaşık her 500 İnegöllüye bir güvenlik görevlisi düşüyor. Bu süreç içerisinde bu sayıyla 250 binlik nüfusu idare etmek gerçekten emniyet personelimizin özverili çalışmasını ortaya koyuyor. Sahadaki çalışmalarına bakıldığında, nefis işler yapıyorlar” dedi.