Bursa'nın en büyük açık pazarı kaldırılıyor! Start verildi

Bursa'nın en büyük açık pazarı kaldırılıyor! Start verildi

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın 16 vizyon projesi arasında yer alan Pazar Pazarı projesinin hayata geçirilmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Gerek pazarcı esnafının daha iyi şartlar da çalışması, gerekse vatandaşların hijyenik ve sağlıklı ortamlarda alışveriş yapabilmeleri adına yürütülen proje kapsamında Pazar Pazarı kaldırılarak, iki farklı noktada kurulacak kapalı pazar alanlarına taşınacak. Pazar Pazarı’nın taşınacağı iki kapalı pazar alanından biri olacak olan, Gülbahçe Mahallesi’nde kurulacak kapalı pazar alanı için kamulaştırılan bir bina, belediye fen işleri ekipleri tarafından yıkıldı. Yürütülen çalışmalar kapsamında bölgede toplam 12 bina kamulaştırılarak yıkılırken, 4.710 metrekarelik bir alan elde edildi. Kamulaştırmalar için toplam 6 milyon lira kaynak kullanıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yapılan kamulaştırmalar ile birlikte bölgede kurulacak kapalı pazar için gerekli olan arazinin yarısını elde ettiklerini belirterek, “Pazar Pazarı, Bursa’nın en eski sokak pazarlarından bir tanesi. 5-6 mahalleyi kapsayacak şekilde burulan bu Pazar, Pazar günleri adeta bu mahallelerdeki hayatı felç ediyor. Osmangazi Belediyesi olarak, vatandaşlarımız ve pazarcı esnafımız için sıkıntılılar oluşturan Pazar Pazarı’nı kaldırarak, farklı noktalarda kurulacak kapalı Pazar alanlarına taşıyacağız. Bu kapalı Pazar alanlarından bir tanesini Gülbahçe Mahallesi’nde 12 dönümlük bir arazi üzerine inşa edeceğiz. Çalışmalar kapsamında 6 dönümlük alanı kamulaştırdık. Kamulaştırmalar için 6 milyon liralık bir kaynak kullandık. Pazar Pazarı’nın kaldırılmasının ardından yapılacak kapalı Pazar yerleri, bölgeye değer katacaktır” dedi.

Seçim döneminde açıklamış olduğu 16 vizyon projeyi birer birer hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Dündar, “Pazar Pazarı’nın kaldırılması da açıkladığımız vizyon projelerimizden bir tanesi. Bu projemizde inşallah en kısa sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yapılan yatırımların Bursa’mıza ve Osmangazi’mize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.