Bursa’nın en büyük dördüncü şirketi CLK Uludağ Elektrik oldu

Bursa’nın en büyük dördüncü şirketi CLK Uludağ Elektrik oldu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından şirketlerin 2015 yılı verilerine dayandırılarak hazırlanan ‘Bursa İlk 250 Büyük Firma Araştırması’nın sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. CLK Uludağ Elektrik’in dördüncü sırada yer aldığı araştırma ile ilgili olarak BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa için önemli bir veri kaynağı oluşturduğunu dile getirerek “İlk 250 Büyük Firma Araştırması, kent ekonomisi ve firmalarımızın gelişimi ile ilgili önemli bulgular ve sonuçlar ortaya koyuyor” dedi.

Aytac: Ülkemize katkı sunmaktan onur duyuyoruz

CLK Uludağ Elektrik, BTSO tarafından 2015 yılına ait açıklanan verilere göre 2,92 milyar TL ciro ile ‘Bursa İlk 250 Büyük Firma Araştırması’nda dördüncü sırada yer aldı. CLK Uludağ Elektrik’in performansı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan CLK Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, sonuçtan büyük memnuniyet duyduklarını; 2013 yılında gerçekleşen dağıtım ve perakende şirketlerinin ayrışması ile geldikleri görevde gerçekleştirdikleri yatırımlar, müşteri memnuniyeti maksimizasyonu, sağladıkları verimlilik, yenilikçi ürünler ve indirim kampanyaları ile enerji sektörüne yeni bir heyecan ve bakış açısı kazandırdıklarını belirtti. Yıllık 3 bin 600 kWh elektrik tüketen serbest tüketicilere 300 milyon TL indirim sağlayarak konut sektörüne; sanayiciye, esnafa ve tarıma destek olduklarını ve yakalanan başarının tesadüfi olmadığını belirten Aytac, “Ürettiğimiz katma değer ile Bursa’mıza ve daha da ötesi Türkiye’mize katkı sunmaktan onur duyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda CLK Uludağ Elektrik ile ilgili yeni ürünler ve yatırımlar ile hizmet çıtasını yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.


Bursa ve ilçelerindeki şirketleri kapsayan “İlk 250 Büyük Firma” araştırması, 1997 yılından beri düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Firmaların 2015 yılı içinde yaptıkları net iç ve dış satış tutarları esas alınarak oluşturulan sıralamada ayrıca firmaların katma değerleri, öz sermaye tutarları, net aktifleri, vergi öncesi karları, ihracatları, personel sayıları ve üretimden satışları da kendi aralarında sıralamaya tabi tutuluyor.