Bursa'nın en uzun semt pazarı kaldırılıyor

Bursa'nın en uzun semt pazarı kaldırılıyor
Mustafa Dündar’ı ziyaret eden Bursa Pazar Yerleri ve Pazarcılar İşletme Kooperatifi Başkanı Mehmet Çakman ve yönetim kurulu üyeleri pazarcı esnafına katkılardan dolayı teşekkür etti. 

Osmangazi Belediyesi’nin yapmış olduğu kapalı pazar alanları sayesinde pazarcı esnafının cadde ve sokak aralarında çalışmaktan kurtulduğunu belirten Bursa Pazar Yerleri Pazarcılar İşletme Kooperatifi Başkanı Mehmet Çakman, “Pazarcı esnafı arkadaşlarımız, daha önce özellikle kış aylarında çok zor şartlar altında çalışıyordu. Osmangazi Belediyesi’nin yapmış olduğu kapalı pazar alanları sayesinde hem esnafımız, hem de vatandaşlar yağmur, kar ve çamur altında alışveriş yapmaktan kurtuldu. Yapmış olduğu çalışmalar ve bizlere verdiği desteklerden dolayı Başkanımız Mustafa Dündar’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Çakman, Bursa’nın en eski sokak pazarlarından olan Demiryolu Caddesi’ne kurulan Pazar Pazarı proje için teşekkür etti. Çakman, pazar günleri şehir merkezinde trafiği etkileyen Pazar Pazarı’nın sokaktan kaldırılıp modern pazar yerine dönüştürülmesiyle ilgili projenin bir an önce hayata geçmesini beklediklerini söyledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise, gerek pazarcı esnafının rahat şartlarda çalışabilmesi, gerekse vatandaşların modern ortamlarda alışveriş yapabilmeleri için çalıştıklarını belirterek, “Geçen dönem 7 tane kapalı pazar alanını ilçemize kazandırdık. Bu dönem 10 tane daha kapalı pazar alanı daha inşa edeceğiz. Hamitler Kapalı Pazar Alanı’nı hizmete açmak için gün sayıyoruz. Bursa’nın en büyük sokak pazarı olan Pazar Pazarı’nı kaldırarak, yerine modern bir kapalı pazar yeri yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.