Bursa'nın gelecek vizyonu mercek altında

Bursa'nın gelecek vizyonu mercek altında

Şehrin geleceğini ortak akıl ve ortak irade anlayışıyla belirlemek maksadıyla düzenlenen ‘Bursa Şehir Kimliği Çalıştayı’, Merinos AKKM Yıldırım Bayezid Salonu’nda yapıldı. Çalıştaya Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Çevre ve Şehircilik Bakan Danışmanı Zekeriya Erdem ile kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakan Danışmanı Zekeriya Erdem, çalıştayın yol haritasını anlattı. Şehir Kimliği Çalıştayı’nda tüm kesimlerin fikirlerini sunmasını beklediklerini söyleyen Erdem, hayatın ana unsurunun insan olduğunu, insanın da çevrenin bir ürünü olduğunu ifade etti. İnsanın doğumundan ölümüne kadar geçen sürede sosyal, fiziki ve kültürel çevrenin etkilendiğini aktaran Erdem, “Şehir, insanın gelişimi ve hayatı üzerinde oldukça etkilidir. Bursa, tarihi ve kültürel birikimiyle öne çıkan şehirlerimizden biridir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu bakış açısıyla tüm şehirlerde yerel yönetim, üniversite, kamu kurumlarıyla işbirliği yaparak şehirlerin kimliğini tespit etmek için çalıştay yapıyor. Şehirdeki tüm paydaşların gözü ve gönlüyle bakarak şehrin geleceğini öngörmek istiyoruz. Nokta hedefimiz, Bursa’nın geleceğidir. 40-50 sene sonra Bursa’yı nerede görmek istiyoruz? Her kesimden insanların olduğu çalıştayda sabır ve gayretle bu ürünü almak istiyoruz” diye konuştu.

Bursalıların, şehirleriyle ilgili görüşlerini öğrenmek istediklerini vurgulayan Erdem, çalıştay süresince ‘Belediye başkanı, vali, bakan, başbakan, cumhurbaşkanı olsaydınız sen yapardınız?’ sorusunun cevabını arayacaklarını dile getirdi.

Bursa Şehir Kimliği Çalıştayı Akademik Koordinatörü Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayfer Gedikli de çalıştayın teknik yol haritası hakkında bilgiler verdi. Gedikli, Bursa’nın dünü, bugünü ve geleceği için söylenecek her şeyi çalıştayda duymak istediklerini belirtti. Gedikli, toplantı sonunda ortaya çıkan verilerle şehir kimliği çalıştayının raporunu kurumlara göndereceklerini sözlerine ekledi.