Bursaspor 1 puanla bitirdi!

Bursaspor 1 puanla bitirdi!

Süper Lig'in 17. haftasında Bursaspor, sahasında konuk ettiği Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı. Konuk ekibin golünü Skuletic atarken, Bursaspor adına golü kaydeden isim Titi oldu. Bu sonuçla Bursaspor, Süper Lig'in ilk yarısını 25 puanla tamamladı.

STAT: Büyükşehir Belediye Stadyumu

HAKEM: Hüseyin Göçek

TARAFTAR: 9.924

BURSASPOR: Harun Tekin, Aziz Behich, Barış Yardımcı, Cristian Titi, William Ekong, Pablo Batalla, Joshua John(82'Kofi Amoako Atta), Mikel Agu, Yusuf Erdoğan, Bogdan Stancu, Dzon Delarge(55' Kubilay Kanatsızkuş)

Yedekler: Muhammed Şengezer, İsmail Konuk, Onur Atasayar, Furkan Soyalp, Ricardo Faty, Merter Yüce, Sinan Bakış, Kofi Amoako Atta, Kubilay Kanatsızkuş

Teknik Direktör: Paul Le Guen


Gençlerbirliği: Johannes Hopf, Uğur Çiftçi, Ousmane N'Diaye, Ahmet Oğuz(21' Murat Duruer), Syarhey Palitsevich, Petar Skuletic(72'Marko Milinkovic), Aleksandar Scekic(79' Kamal Issah), Abdul Khalili, Ahmet İlhan Özek, Zeki Yavru, Elvis Manu

Yedekler: Taha Cengiz Demirtaş, Orhan Şam, Yıldırım Mert Çetin, Ömer Alper Tatlısu, Marko Milinkovic, Kamal Issah, Alper Uludağ, Mehmet Taş, Murat Duruer, Vedat Muriqi

Teknik Direktör: Ümit Özat

Goller: 52' Petar Skuletic (Gençlerbirliği) 65'Cristian Titi (Bursaspor)

Sarı Kartlar: 11' Ahmet Oğuz, 22' Aleksandar Scekic, 69' Murat Duruer, 80'Marko Milinkovic (Gençlerbirliği) 38'Cristian Titi, 72' Josua John (Bursaspor)

CANLI ANLATIM

İKİNCİ YARI

90'Hüseyin Göçek karşılaşmanın son bölümüne 4 dakikalık uzatma süresi ekliyor.

90'Pablo Batalla'nın kullandığı serbest vuruşta topu kavisli bir şekilde penaltı noktası üzerine gönderiyor. İyi yükselen Mikel Agu kafa vuruşunu yapıyor. Top direkten dönüyor. Dönen topu Gençlerbirliği savunması kornere gönderiyor. Bursaspor'un gole yaklaştığı bir andı.

85'Mücadelenin son beş dakikasına girilirken Bursaspor rakip alanda takım halinde yerleşmiş durumda.

82'Bursaspor'da oyuncu değişikliği Kofi Amoako Atta oyuna girerken, Joshua John oyundan alınan isim oluyor.

81'Pablo Batalla'nın ceza sahası içinde ortasını yapıyor. Agu ile Ahmet İlhan Özek'in arasında kalan topta, Ahmet İlhan Özek son hamlesinde hızlı davranarak uzaklaştırmayı başarıyor.

80'Joshua John rakibi Marko Milinkovic'ten kurtulmak isterken yerde kalıyor. Hüseyin Göçek oyunu durduruyor ve pozisyon nedeniyle Marko Milinkovic'e sarı kartını gösteriyor.

79'Gençlerbirliği'nde son oyuncu değişikliği yapılıyor. Kamal Issah oyuna girerken Aleksandar Scekic oyundan alınıyor.

78'Pablo Batalla'nın ceza sahası içine gönderdiği yüksek topu Gençlerbirliği savunmasında Syarhey Palitsevich karşılamayı başarıyor.

72'Gençlerbirliği takımında oyuncu değişikliği yapılıyor. Marko Milinkovic oyuna girerken, golün sahibi Petar Skuletic oyundan alınıyor.

72'Joshua John orta alanda rakibi Abdul Khalili'yi faul ile durduruyor. Hüseyin Göçek sarı kartını bu kez Joshua John için kullanıyor.

69'Murat Duruer rakibi Barış Yardımcı'ya yaptığı sert hareket nedeniyle hakem Hüseyin Göçek'ten sarı kart görüyor.

68'Murat Duruer'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda top arka tarafa sekiyor. Top yere düşmeden gelişine Abdul Khalili vuruyor. Kaleci Harun'u geçen topu Barış Yardımcı çizgi üzerinde çıkararak topun kaleye gitmesini engelliyor.

65'Joshua John golün pasını vererek takımının eşitllik golünü bulmasına yardımcı oluyor.

65'GOOOLL!! Cristian Titi ile Bursaspor beraberlik golünü buluyor. Sağ kanatta Pablo Batalla'nın pasıyla buluşan Joshua John rakibi Uğur Çiftçi'yi geçtikten sonra yerden sert bir şekilde topu çeviriyor. Altı pas üzerinde Cristian Titi topa gelişine vuruyor. Top önce yakın direğe ardından arka paralel gidiyor ve diğer direğe çarparak filelerle buluşuyor.

65'Elvis Manu'nun pasıyla sol kanatta topla buluşan Murat Duruer için yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

59'Syarhey Palitsevich cezası dışına seken topa gelişine vuruyor. Top kalenin üstünden farklı şekilde dışarı çıkıyor.

55'Bursaspor'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Kubilay Kanatsızkuş-Dzon Delarge'nin yerine oyuna dahil oluyor.

52'Ahmet İlhan Özek golün pasını veren isim oluyo

52'GOL!! Petar Skuletic ile Gençlerbirliği deplasmanda 1-0 öne geçiyor. Gençlerbirliği'nin seri paslarla geldiği pozisyonda Elvis Manu topu Petar Skuletic'e bıraktı. Petar Skuletic topu sağdaki Ahmet İlhan Özek'e bırakıyor. Ahmet İlhan topa vurmayıp tekrar altı pas üzerine gönderiyor ve Petar Skuletic müsait pozisyonda düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturuyor.

48'Abdul Khalili'nin kullandığı serbest vuruşta topa rakip ceza sahası içinde Syarhey Palitsevich kafa vuruşunu yapıyor. Yardımcı hakem bu pozisyon için ofsayt bayrağını kaldırıyor.

46'Hakem Hüseyin Göçek ikinci yarıyı başlatan düdüğü çalıyor. Bursasporlu oyuncuların santra vuruşuyla ikinci yarı başlıyor.

İLK YARI

45'Hakem Hüseyin Göçek ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor. İlk yarı 0-0 eşitlikle sonuçlanıyor.

45'Pablo Batalla sol kanattan ceza sahasına giriyor ve yakın köşeye sert bir şut çekiyor ancak kaleci Johannes Hopf topu kornere çelmeyi başarıyor.

45'Zeki Yavru sol kanattan ceza sahasına ortasını yapıyor. Kaleci Harun Tekin topu çift yumrukla uzaklaştırıyor.

45'Hakem Hüseyin Göçek karşılaşmanın ilk yarısına üç dakikalık uzatma süresi ekliyor.

43'Barış Yardımcı sağ kanatta topla birlikte rakip son çizgisine iniyor ceza sahası içine gönderdiği topu Syarhey Palitsevich arka tarafa aşırıyor. Topu alan Joshua John topu sağ tarafa çekip vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağından farklı bir şekilde dışarı çıkıyor.

41'Pablo Batalla sol kanatta kazanılan serbest vuruşta topu penaltı noktası üzerine gönderiyor. Syarhey Palitsevich topu karşılıyor.

38'Pablo Batalla'nın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Cristian Titi'nin topa vurmak isterken rakibi N'Diaye'ye karşı dirseğini kullanıyor. Hüseyin Göçek bu hareketi nedeniyle bu kez Cristian Titi'ye sarı kartını gösteriyor.

35'Yusuf Erdoğan'ın sol kanatta verdiği şık pas ile hareketlenen Joshua John ceza sahası içine ortasını yapıyor. Kaleci Hopf'un dokunduğu top, Dzon Delarge'ye geliyor ancak Delarge topu düzeltmek isterken kaybediyor ve Uğur topu uzaklaştırıyor.

33'Bursaspor şu ana kadar duran toplar ile rakip ceza sahası içinde etkili olmaya çalışırken, Gençlerbirliği takımı ceza sahası içinde yaptığı alan paylaşımı ve dikkatli oyunu ile rakibine net pozisyon vermemeyi başardı.

32'Bursaspor şu ana kadar duran toplar ile rakip ceza sahası içinde etkili olmaya çalışırken, Gençlerbirliği takımı ceza sahası içinde yaptığı alan paylaşımı ve dikkatli oyunu ile rakibine net pozisyon vermemeyi başardı.

28'Pablo Batalla'nın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda topu direk arka direğe ortalıyor. Ceza sahası içinde topu kontrol eden Stancu geriden gelen Agu'ya topu bırakıyor. Agu'dan önce Petar Skuletic araya girerek topu uzaklaştırmayı başarıyor.

28'Yusuf Erdoğan sol kanatta Joshua John ile girdiği verkaç sonrasında rakip ceza sahasına sert bir orta yapıyor. Pablo Batalla kafa ile vurmak istediği topa Ousmane N'Diaye izin vermeyerek topu oyun alanın dışına gönderiyor.

21'Aleksandar Scekic ile Pablo Batalla'nın hava topu mücadelesinde, Aleksandar Scekic dirseği ile rakibine temas ediyor. Hüseyin Göçek bu hareketi nedeniyle Aleksandar Scekic'e sarı kartını gösteriyor.

21'Gençlerbirliği takımında sarı kartı bulunan Ahmet Oğuz oyundan alınırken, Murat Duruer oyuna giriyor.

20'Yusuf Erdoğan sol kanattan ceza sahasına ortasını yapıyor. Arka direkte boş durumda kalan Mikel Agu topu kontrol ediyor ve vuruşunu yapıyor. Kaleci Johannes Hopf açıyı kapatıyor ve gole izin vermiyor.

16'Abdul Khalili'nin pasıyla, Ahmet İlhan Özek ceza sahası dışından kaleye şutunu çekiyor. Uzak mesafeden gelen topu Harun Tekin rahat bir şekilde kontrol etmeyi başarıyor.

14'Pablo Batalla sol kanattan köşe vuruşunu ön direğe ortalıyor. Savunmadan seken topa arka direkte kimse dokunamıyor. Uğur Çiftçi ceza sahası dışında topu kontrol ederek, takımını ileri çıkarmayı başarıyor.

12'Pablo Batalla sol çizgi üzerinde serbest vuruşu altı pas üzerine sert ve kavisli bir şekilde ortalıyor. Gençlerbirliği kalecisi Johannes Hopf topu çift yumrukla tehlikeli bölgenin dışına gönderiyor.

11'Yusuf Erdoğan sol kanatta topla ilerlemek isterken, Ahmet Oğuz'un ayağına basması ile yerde kalıyor. Hüseyin Göçek bu hareketi sonrasınad Ahmet Oğuz'a sarı kartını gösteriyor.

10'Ahmet İlhan Özek sağ kanattan çizgiye kadar topla iniyor. Ceza sahasına çevirdiği topa penaltı noktası üzerinde Elvis Manu vuruyor. Ancak istediği sert vuruşu yapamayınca kaleci Harun Tekin rahat bir şekilde topu altı pas üzerinde almayı başarıyor.

8'Abdul Khalili sol kanattan ceza sahasına ortasını yapıyor. Bursaspor savunmasında Cristian Titi topu karşılamayı başarıyor.

4'Gençlerbirliği takımının hızlı çıktığı bir anda Petar Skuletic savunmanın arkasına sarkıyor. Ancak yardımcı hakemin ofsayt bayrağına takılıyor.

1'Hüseyin Göçek karşılaşmanın ilk düdüğünü çalıyor. Konuk ekip Gençlerbirliği maça başlayan taraf oluyor.

-Gençlerbirliği'nin ligde 19 golü bulunuyor. Petar Skuletic attığı 3 gol ile, takımın en golcü oyuncusu olarak öne çıkıyor.

-Bursaspor'un Arjantinli yıldızı Batalla'nın bu sezon ligde 4 gol ve 5 asisti bulunuyor.

-İki takım arasında oynanan son 10 karşılaşmada, Bursaspor 4 kez kazanırken, 4 karşılaşmadan Gençlerbirliği galip geldi. 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

-Gençlerbirliği takımında Serdar Özkan, Luccas Claro, Halil İbrahim Pehlivan ve Diallo Guideye sakatlıkları nedeniyle takım kadrosunda yer almıyor. Jailton ise cezalı olması nedeniyle forma giyemeyecek.

-Bursaspor'da Ertuğrul Eksoy sarı kart cezalısı, Jires Kembo-Ekoko, Jorguera, Sercan Yıldırım, Emre Taşdemir, Serdar Kurtuluş ve Emmanuel Badu sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek.

-Geride kalan 16 hafta sonunda Bursaspor 24 puanla, 8. sırada bulunuyor. Gençlerbirliği ise topladığı 13 puanla, 17. sırada yer alıyor.

-Saat 14:00'de başlayacak zorlu karşılaşmayı hakem Hüseyin Göçek yönetecek.

-Spor Toto Süper Lig 17.hafta karşılaşmasında Bursaspor, kendi evinde Gençlerbirliği takımını konuk ediyor.

----------------------------------------------------------

Bursaspor Süper Lig'de ilk yarıya son noktayı bugün koyacak. Yeşil Beyazlılar son üç maçını kaybetmeyen Gençlerbirliği'ni Timsah Arena'da ağırlıyor..

İLK 11'LER

Bursaspor: Harun, Josua, Barış, Ekong, Titi, Aziz, Mikel Agu, Batalla, Yusuf, Delarge, Stancu

Gençlerbirliği: Hopf, Ahmet Oğuz, Ndiaye, Palitsevich, Uğur, Scekic, Ahmet İlhan, Khalili, Zeki, Manu, Skuletic